3FM Megahit

'The World Below' van Sue the Night is de 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'The World Below' van Sue the Night is de 3FM Megahit

Door dit nummer krijgen we al helemaal zin in het nieuwe album, dus hoor je 'm deze week extra vaak op 3FM!

© Rona Lane

De Haarlemse singer-songwriter Sue the Night, oftewel Suus de Groot, werd met haar band in oktober 2014 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. Ze scoorde al eerder een 3FM Megahit met 'The Whale en nu doet ze met 'The World Below' hetzelfde. Het nummer is een voorproefje op haar tweede album, dat voor begin 2017 op de planning staat.

3FM Awards

Sue The Night is ook toegevoegd aan de line-up van de 3FM Awards. Ze vervangt Kenny B, die helaas zijn optreden op de 3FM Awards heeft moeten cancelen. Nog geen kaartje voor de 3FM Awards? Bestel 'm HIER.

Lekkere bak melancholie

Terug naar de Megahit. 'The World Below' is overgoten met een lekker laagje melancholie, maar dat hoeft niet per se negatief te zijn. Wat wil Suus vertellen met de track?

"'The World Below' beschrijft een vriendschap die voorbij is gegaan. Het gebeurt vaak dat je een vriend of vriendin hebt en ziet dat ze zichzelf kwijtraken. Ze verliezen zichzelf en je kunt niet ingrijpen, waarna je dus zelf je eigen pad moet kiezen."

Schrijven zul je!

Suus levert zelf de ruwe demo's aan voor het nieuwe album. Ze schrijft tot ze 'zelf helemaal leeg is' en daarna gaat het materiaal naar de 5 bandleden, met daarin Thijs van der Klugt en Linda van Leeuwen op het productiefront. Ieder geeft zijn eigen input en sound aan het geheel.

Met zes man en zes meningen kan het dus best een tijdje duren voor je een album bij elkaar hebt. De nieuwe, nog titelloze, plaat staat gepland voor 2017. Dat duurt nog best een tijdje, waarom is er nu al een eerste single?

"We hebben de meeste songs al geschreven en er inmiddels drie opgenomen. Met 'The World Below' waren we zó blij dat we het meteen de wereld in wilden sturen. De release van het album staat zo ver in de toekomst omdat we er geen haastklus van willen maken. Liever als verrassing wat eerder, dan tegen de klok in moeten werken!"

De video

De video is geschoten in een vintage stijl, op VHS. Ook bevat de video beeldmateriaal uit Suus' jeugd, geschoten op 8mm tape.

"Mijn vader was vroeger altijd bezig met een soort van jaarverslagen filmen. Je had maar een halfuurtje op zo'n tape en ze waren superduur, dus er zat heel veel werk in. Hij maakte een soort van draaiboek van wat 'ie erin wilde hebben en schoot dan steeds een klein stukje. Die originele beelden zijn gebruikt en matchen perfect met het melancholische in het nummer."

Symboliek

In de video zie je naast deze jeugdbeelden ook Suus in een weids landschap, wat ook gelinkt is aan de titel, boodschap én artwork van de track.

"We zijn expres op zoek gegaan naar een weids landschap dat het vogelvrije gevoel mooi weergeeft. Een beetje 'up high versus the world below', dat gevoel. Het gaat om vrijheid... Matcht jouw pad niet met dat van de ander? Dan moet je het laten gaan, je bent zo vrij als een vogel."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie