3FM Megahit

'Fade Out Lines' van The Avener is de nieuwe 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Fade Out Lines' van The Avener is de nieuwe 3FM Megahit

Gerard en Annemieke waren al fan en nu is de rest van 3FM ook om. 'Fade Out Lines' van The Avener is deze week 3FM Megahit.

Foto: Jim Rosemberg

'Fade Out Lines' is 3FM Megahit

The Avener is de artiestennaam van de 27-jarige Franse producer Tristan Casara. Hij combineert in 'Fade Out Lines' deephouse en electro-elementen in een vintage aanvoelende remake van 'The Fade Out Line' van Phoebe Killdeer. Ook invloeden van rhythm 'n' blues en soul zijn duidelijk in de track terug te horen.

The Avener

Tristan - The Avener - Casara is altijd op zoek naar crossovers. De klassiek geschoolde pianist is via zijn liefde voor jazz uiteindelijk in de wereld van de deephouse en electro belandt. Daar probeert hij elementen uit die drie wereld te combineren. 'Fade Out Lines' is de eerste track waarmee The Avener naar buiten de treedt. Terwijl die single in heel Europa de hitlijsten verovert, is Tristan druk bezig met zijn debuutalbum, dat begin 2015 uit moet komen.

"Het gaat altijd om emotie"

Tijdens het schrijven van zijn debuutplaat is The Avener niet op zoek naar hits. Tristan schildert zijn muziek naar hoe hij zich voelt: "Het gaat altijd om emotie. Als ik gelukkig ben, maak ik dansbare liedje met funky en groovy beats. Maar als ik treurig ben, neem ik mensen in mijn muziek mee naar die donkere kanten van het leven. Tracks mogen stilvallen, ze mogen vloeiend aanvoelen en toch schuren. Zo kun je spanning creëren."

Dat Tristan zijn eigen gevoel volgt, pakt alles behalve verkeerd uit. In Duitsland stond 'Fade Out Lines' al bovenaan de hitlijsten en nu gaat ook Nederland over stag.

The Avener - 'Fade Out Lines'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie