3FM Megahit

'Animal Style' van Biffy Clyro is de 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Animal Style' van Biffy Clyro is de 3FM Megahit

Deze week hoor je de bak snoeiharde gitaren van Biffy Clyro éxtra vaak voorbij komen op je radio!

(Fotograaf: Ben Houdijk)

Op donderdag 26 mei dropte de Schotse rockband Biffy Clyro de teaser voor hun nieuwe single 'Animal Style'. Het is de tweede single van het nieuwe album Ellipsis, die komende zomer uitkomt. "We willen iets nieuws zeggen met ons zevende album. Het moet voelen alsof het opnieuw ons eerste album is. We hebben nog altijd ballen en willen dat het in your face klinkt". Dat is met 'Animal Style' aardig gelukt:

"Why d'you waste your time with me I'm just an animal
Can you realize my head's a fucking carnival
All I wanna feel's a little chemical rush
All I really know is that it won't take long
I'll eat you alive, I'm just a fucking animal!"

Op deze track horen we een iets andere Biffy-sound dan we gewend zijn. Meer synths, meer upbeat, minder orkestraal, maar godzijdank zijn de gitaren gebleven.

Depressie

Frontman Simon Neil vertelde NME over de moeilijke periode waarin hij zat, toen ze begonnen met het album. "Ik was depressief en zat met mijn hoofd op hele andere plekken. Onze eerste tourmanager was net overleden aan leukemie, vlak daarna de ontwerper van onze albumhoezen, toen mijn oma en met kerst de broer van mijn beste vriend. Het voelde steeds alsof het allemaal niet erger kon, en dan werd het weer erger". In die periode cancelden ze ook hun tour door Groot-Brittannië, omdat Simon het niet meer aankon.

Hiphop

De inspiratie voor de nieuwe tracks komt voor een groot deel uit - je gelooft het niet - de hiphop! Simon legt uit: "Recente hiphopalbums, zoals de laatste A$AP Rocky, zijn zo fucking goed. Smerige, vieze, vreselijke muziek met fantastisch opgenomen vocalen, of juist andersom. Wij proberen die balans ook op ons album terug te laten komen, op het randje van complete chaos."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie