3FM Megahit

Falco Benz mixt Róisín Murphy: Thijs' nieuwe toptrack

  1. Nieuwschevron right
  2. Falco Benz mixt Róisín Murphy: Thijs' nieuwe toptrack

Een Ierse dame in een Hollands jasje gestoken. Het staat Róisín meer dan prima!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een beetje vaag, maar dat hoort ook wel bij Róisín Murphy. Alleen al de naam van haar nieuwe album: Hairless Toys. Freaky! Falco Benz houdt daar zelf ook wel van. Niet van haarloos speelgoed (denken we), maar wel van aparte geluidjes. Thijs kan dat wel waarderen!

"Onze eigen Falco Benz heeft een nummer van Róisín Murphy omgetoverd tot een pareltje. Het fijnste is dat geluid waardoor het lijkt alsof de plaat steeds een beetje wordt tegengehouden, maar dan weer wordt losgelaten. Heerlijk!ˆ"
-
Thijs Maalderink

Nieuwe EP

Naast de remix van 'Exploitation' is er nog meer recent werk van Falco Benz uitgekomen. Zo kwam hij onlangs met zijn nieuwe track 'Long For The Light'. In een interview met 3voor12 zegt Falco Benz dat er binnenkort nóg een track uitkomt, gevolgd door een clubby EP. "Die wordt iets meer instrumentaal", zegt hij.

"Het idee van een album begint wel een beetje te spelen in mijn hoofd, maar ik vind EP’s nu ook wel heel leuk. Door die korte spanningsboog kan ik snel iets anders doen als ik daar zin in heb, mezelf blijven uitdagen qua richtingen en sound."
- Falco Benz

We hebben voorlopig de remix van 'Exploitation' nog én de onlangs verschenen 'Long For The Light'. En natuurlijk het vooruitzicht dat er nog meer aan zit te komen van Falco Benz. Daar zijn we blij mee!

Ster advertentie
Ster advertentie