3FM Megahit

Wijnand gaat voor koningslied als DJ Favorite

  1. Nieuwschevron right
  2. Wijnand gaat voor koningslied als DJ Favorite

Niet dat ene koningslied natuurlijk, we zouden niet durven. Maar die andere, van Milkbar. In 2011 al Serious Talent bij 3FM, maar volgens Wijnand maakt de band met de release van 'The King' nu écht de volgende stap.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alsof je naar Adam Levine luistert, maar dan een paar octaven lager. Zo klinkt het een beetje als je 'The King' start, met een Weezer-achtige nasmaak. Niet dat je alles met andere bands moet vergelijken natuurlijk, want Milkbar is gewoon 100% Milkbar. En Milkbar is 80% Nederlands. De overige 20% komt uit Ierland in de vorm van frontman Chris Murphy. "Een ontzettend goede Amsterdamse band," vindt Wijnand.

"Nadat ze in 2011 tot Serious Talent waren uitgeroepen werd het een tijdje stil rondom de band. Ze zaten er nog wel een paar keer tegenaan met andere singles, maar het was steeds nét niet. Maar dit wordt ´m hoor, 'The King'! Ik ben hier echt super positief over."
- Wijnand Speelman

Zelf draait hij de plaat al, met Barend. Ook Gerard draait hem al geregeld bij Effe Ekdom. Een single die eraan zit te komen dus!

Friday Sessions

'The King' is nog maar het begin van een reeks nieuwe nummers van Milkbar. Ralph de Beurs, bassist van de band, vertelt aan 3FM dat er een nieuwe EP zit aan te komen, in mei: Friday Sessions. "Daarop komt het eerste deel van de liedjes die we de afgelopen tijd hebben geschreven, gevolgd door een tweede EP aan het eind van het jaar." Houd je oren dus open voor nieuwe muziek van Milkbar!

Ster advertentie
Ster advertentie