3FM Megahit

Leijdens Egotip: John Newman & Charlie Wilson

  1. Nieuwschevron right
  2. Leijdens Egotip: John Newman & Charlie Wilson

BOEM! Is-ie weer hoor: de nieuwe Leijdens Egotip: 'Tiring Game'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

John Newman kennen wel: up-tempo popmuziek met een lekker stemgeluid. Maar Charlie Wilson, wie is dat dan?

"Die ouwe rot heeft met een aantal hele grote artiesten gewerkt; denk aan Snoop Dogg, Justin Timberlake, will.i.am en nu dus John Newman. Charlie Wilson zou je ook kunnen kennen als de zanger van The Gap Band. Ik was al jaren fan van John, maar dit liedje voegt daar weer een nieuwe dimensie aan toe. LEKKER!"
-
Jasper Leijdens.

Charlie Wilson bovenop je hoofd

Charlie startte samen met broers Ronnie en Robert in 1967 The Gap Band, een funkband die vooral in de jaren zeventig en tachtig actief was. Een hit die je van ze zou kunnen kennen is 'You Dropped A Bomb On Me' uit 1982 of wellicht van 'Oops Upside Your Head'.

Makker Snoop

Met zijn drieën gingen ze in totaal 43 jaar door als band, maar Charlie begon in die tijd ook als solo-artiest muziek uit te brengen. Zo bracht hij afgelopen jaar nog het album Forever Charlie uit. Daarop staat o.a. de hele vette track 'Infectious', die hij opnam met makker Snoop Dogg. En op zijn beurt deed Uncle Charlie (zoals Snoop hem noemt) weer mee aan Snoops hit 'Peaches N Cream'.

Nu is er dus de samenwerking met John Newman. Niet voor niets, want op 16 oktober komt John Newmans nieuwe album uit: Revolve. Daarop staat ook de hit 'Come And Get It' en met een beetje mazzel blijft het niet bij die ene hit.

Ster advertentie
Ster advertentie