3FM Megahit

Leijdens Egotip: The Royal Concept

  1. Nieuwschevron right
  2. Leijdens Egotip: The Royal Concept

Een koninklijke tip, die nieuwe single van The Royal Concept. Met dank aan Jaspers vriendin Elisabeth!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik zou heel stoer kunnen claimen dat ik een tof nieuw plaatje heb ontdekt enzo, maar alle credits gaan dit keer naar mijn meisje Elisabeth. Ze stuurt me vaak (nieuwe) muziek waarvan ze denkt: "vindt Jasper leuk!" En ook deze keer was het raak. The Royal Concept ken ik al een tijdje; 'D-D-Dance' is bijvoorbeeld erg tof, maar dit is ook weer zo lekker funky!"
- Jasper Leijdens.

The Royal Concept

Het is nogal wat om jezelf een 'koninklijk begrip' te noemen; dan heb je heel wat waar te maken! Maar het zou natuurlijk zomaar kunnen dat Koning Karel XVI Gustaaf een poster van de band boven zijn hemelbed heeft hangen. The Royal Concept is namelijk een Zweedse formatie, bestaande uit vier muzikanten. Je zou ze qua sound kunnen vergelijken met Two Door Cinema Club en Phoenix.

In 2010 brachten ze hun eerste single uit: 'Damn'. Best een leuk plaatje, maar daarmee scoorden ze eigenlijk 'alleen' in Zweden een hitje. Nu, vijf jaar later, touren ze door de Verenigde Staten en gaat het alsmaar beter. Onderhand zijn we alweer drie EP's en een debuutalbum verder. De grootste hit die ze tot nu toe scoorden was 'On Our Way', zou je kunnen kennen. Wil je ze een keer live zien, dan zul je nog even moeten wachten. Er staan vooralsnog namelijk geen optredens in Nederland gepland; in december treden ze weer op in Zweden. Dus mocht je daar gaan kijken: Ha det så kul (veel plezier)!

Ster advertentie
Ster advertentie