3FM Megahit

Jasper kent zijn klassiekers en kiest Weller als Favorite

  1. Nieuwschevron right
  2. Jasper kent zijn klassiekers en kiest Weller als Favorite

De nacht-jock gaat voor een artiest die zijn sporen al lang en breed heeft verdiend in de muziekwereld. En met een nieuw album op komst laat Paul Weller zien er nog lang niet genoeg van te hebben.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Misschien kennen de meeste Nederlanders hem wel van het nummer 'Wild Wood' dat gebruikt werd voor de reclame van dat bekende biermerk. Maar Jasper kent 'm vooral van al die andere goede muziek die hij ook maakt(e).

"The Jam, Style Council en oh ja, hij is ook artiest als zichzelf: Paul Weller. Hij heeft zoveel toffe liedjes gemaakt! Van 'Going Underground' tot 'You Do Something To Me'. En zélfs in 2015 doet hij er nog toe, want binnenkort staat hij in TivoliVredenburg en Paradiso! Daarnaast komt hij met een nieuw album en daar is dit het voorproefje van. Ik ben fan van 'm!"
- Jasper Leijdens

Paul Weller

Nog even een kort resumé van de artiest Paul Weller. Hij begon in de jaren '70 van de vorige eeuw met het maken van muziek. Een snelle rekensom leert je dat hij anno 2015 dus alweer meer dan veertig jaar in het vak zit. Begonnen bij punk rock band The Jam, daarna verder in de jaren '80 met Style Council; een typisch jaren '80 geluid, funky, jazzy, wat rock hier en daar. Heel anders dan The Jam. En laten we de solo-artiest Paul Weller niet vergeten: aardig laid back, zoals je hem kent van 'Wild Wood' of 'You Do Something To Me'.

Saturns Pattern

Een gevarieerde artiest dus en daar lijkt hij nu een vervolg aan te geven met zijn nieuwe album. Er zijn online al een paar tracks te horen; die klinken een stuk steviger dan de hiervoor genoemde nummers. Op 11 mei komt zijn nieuwe album uit: Saturns Pattern. Nog even geduld dus!

Ster advertentie
Ster advertentie