3FM Megahit

'Dreams' van Beck is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dreams' van Beck is 3FM Megahit

Dreams do come true! Anderhalf jaar na het uitbrengen van het studioalbum Morning Phase heeft Beck weer een splinternieuwe track uitgebracht: 'Dreams'. En die vinden we zo fijn, dat we 'm hebben uitgeroepen tot 3FM Megahit!

Beck gaat nog steeds als een speer, zelfs nu hij bijna de 45 jaar aantikt. Zijn negende studioalbum Morning Phase kwam begin 2014 uit en won de Grammy Awards 2015 voor Album van het Jaar en Beste Rock Album. Daarnaast won Tom Elmhirst, de producer van het album, de Grammy Award voor Best Engineered Album. Van stilzitten is bij Beck geen sprake, want aan de opvolger van het negende album wordt alweer gewerkt!

'Dreams'

Beck twitterde donderdag 11 juni een gifje waarin hij de nieuwe single 'Dreams' aankondigde. Vier dagen later was het dan zover: de track werd officieel uitgebracht. 'Dreams' is qua geluid bijna het tegenovergestelde van het album Morning Phase, zo legde Beck uit in een interview met het Amerikaanse radiostation Alt 98.7.

"Het begon als een zwaar garagerock-ding en werd uiteindelijk meer een soort mix met dance."
- Beck over 'Dreams'

'Dreams' heeft een heel herkenbaar gitaarrifje dat zorgt voor een funky, groove sound. Dat is net anders dan het album Morning Phase, dat veel meer folky klonk.

Nieuw studioalbum

In het interview met Amerikaanse radiostation Alt 98.7 bevestigde Beck dat 'Dreams' de eerste track van het nieuwe studioalbum is. Hoe die tiende plaat gaat heten en wanneer 'ie uitkomt, is nog niet bekend. Volgens Beck wordt het een heel divers album, maar passen de liedjes wel bij elkaar. 'Dreams' past daar dus prima bij!

Beck - 'Dreams' (3FM MEGAHIT)

Meer over Beck

Beck Hansen gaat al een tijdje mee: de muzikant bracht in 1994 de single 'Loser' uit. Het nummer werd een van de grootste hits van Beck ooit én leverde hem een platencontract op bij DGC Records. Het succes hield aan: het tweede album Odelay (1996) werd bekroond met een Grammy voor Best Alternative Performance, De Village Voice riep het album uit tot de beste plaat van het jaar en Rolling Stone noemde het één van de 200 beste platen ooit gemaakt. 'Devil's Haircut' werd de grootste hit van Odelay.

Vele albums volgden in de loop der jaren. Daarbij werkte Beck samen met grote namen als David Bowie, Björk en Air. Die Beck is dus ondertussen een heule grote naam in de muziekwereld geworden.

>> Check alle andere 3FM Megahits
>> Check de nieuwe muziek op de 3FM Playlist

Ster advertentie
Ster advertentie