3FM Megahit

DJ Favorite Herman: 'You Got Me Howling' van Birth Of Joy

  1. Nieuwschevron right
  2. DJ Favorite Herman: 'You Got Me Howling' van Birth Of Joy

De Utrechtse band komt in februari met een nieuw album en heeft net een gloednieuwe single uit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Birth of Joy, mijn favoriete stokpaardje. Ze zijn in het buitenland al aaaaardig goed bezig (Duitsland, Frankrijk: volle zalen), maar in Nederland blijft het nog een beetje achter. Ik zeg: kwestie van tijd. Je zal ze niet veel op de radio horen (behalve bij 3FM natuurlijk), maar iedereen die ze live heeft gezien is overtuigd. Dit rockt en stampt en rookt en stoomt. Wat een band! Ineens is er een nieuwe single, want begin 2016 komt er een heel nieuw album aan. Ik kan niet wachten! 'You Got Me Howling' is het eerste wapenfeit van de nieuwe plaat en die is al zó goed... Dat kan alleen maar fantastisch worden!" - Herman Hofman

Get Well

Volle zalen in Duitsland en Frankrijk, maar Birth Of Joy komt gewoon uit Utrecht. Kevin Stunnenberg, Bob Hogenelst en Gertjan Gutman vormen de band die een geluid creëren dat klinkt als "sixties on steroids", zoals ze het omschrijven op Facebook. Het nieuwe album heet Get Well en is in slechts twaalf dagen opgenomen. Op 26 februari komt het uit en daar hoort natuurlijk een flinke tour bij! De aftrap daarvoor is één dag eerder in Leiden.

Kun je niet zo lang wachten, dan hier nog goed nieuws voor je. Op 20 december staat Birth Of Joy in Paradiso, samen met PAUW. Twee van Nederlands meest toonaangevende psychedelische rockbands op één podium. Dat belooft een feestje te worden!

Ster advertentie
Ster advertentie