3FM Megahit

Roosmarijn is helemaal weg van de nieuwe Foals

  1. Nieuwschevron right
  2. Roosmarijn is helemaal weg van de nieuwe Foals

'Mountain At My Gates' is nog geen dag uit, of Roosmarijn heeft de nieuwe Foals-track al uitgeroepen tot haar favoriete nummer van dit moment. Maar waarom? Dat legt ze je even haarfijn uit.

(Foto: Ben Houdijk)

De Engelse band Foals ken je misschien nog wel van 'My Number', de ex-3FM Megahit uit 2013. Het vierde album What Went Down komt in augustus 2015 uit. Als voorproefje op de nieuwe plaat kwam de band in juni al met de gelijknamige single 'What Went Down'. Het tweede voorproefje is 'Mountain At My Gates':

"Liedjes die zomaar per ongeluk ontstaan, dat zijn de besten. Paul McCartney bedacht 'Yesterday' in zijn slaap en zanger Yannis van Foals zat maar wat te klieren in de studio en nam de gitaarrifjes op in z'n telefoon. Voor de teksten had hij zelfs niet eens een plan voor wat er op papier zou moeten, het ontstond allemaal vanzelf. Op zich ben ik dan wel benieuwd wat hij zich voorstelt bij een 'Mountain At My Gates', maar dat zal wel dichterlijke vrijheid zijn."
- Roosmarijn over 'Mountain At My Gates' van Foals

Foals staat in augustus op Sziget 2015, een maand later doet de band de Melkweg in Amsterdam aan. "Reken maar dat je 'Mountain At My Gates' veel gaat horen bij me in de avond op 3FM!", aldus Roosmarijn.

Foals - 'Mountain At My Gates'

Ster advertentie
Ster advertentie