3FM Megahit

Mark blaast je speakers op met Orange Maplewood

  1. Nieuwschevron right
  2. Mark blaast je speakers op met Orange Maplewood

Niet wakker te krijgen? Pomp dan even 'Superdestroyer' door je stereo. Rock uit de Achterhoek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Muzikanten uit de Achterhoek laten er doorgaans geen gras over groeien. Dat blazen ze er wel af met harde rock. Denk aan Jovink en de Voederbietels of Normaal. Én Orange Maplewood dus. Daar houdt de vergelijking ook wel op trouwens, maar gitaren en de Achterhoek (en bier) blijken toch een aardige mix.

"Wat word ik blij van deze band! Niet alleen blij, maar ook jaloers. Op de energie en vooral de stem van zanger Jordy Sanger. Het kind van Kurt Cobain en Courtney Love werd geboren met heroïne in haar bloed, Jordy met een constante dosis Jack Daniels op z'n stembanden. Nostalgische jaren negentig grunge in een modern jasje gestoken en tijdens 'Superdestroyer' is niet springen eigenlijk geen optie."
- Mark van der Molen

Orange Maplewood

Zoals gezegd liggen de roots van de band in de Achterhoek, maar tegenwoordig maken ze hun muziek 'gewoon' in Amsterdam. Met Jordy Sanger als leadzanger. Toch een leuk weetje. De eigen muziek beschrijven ze als intense, melancholische muziek met hints naar de alternatieve scene uit de jaren 90. Het debuutalbum heet Just Another Fairytale en is al een tijdje uit. De video hierboven dateert dan ook al van begin februari. De single 'Superdestroyer' is echter opnieuw uitgebracht en sindskort ook te vinden op Spotify.

Ster advertentie
Ster advertentie