3FM Megahit

Engelse punk rock waait over naar Sanderdome

  1. Nieuwschevron right
  2. Engelse punk rock waait over naar Sanderdome

Sander werd getipt door een vriend over de band VANT. De plaat staat steevast op repeat en is zijn nieuwe DJ Favorite.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik ben dol op gruizige rock-'n-roll bandjes uit Engeland. Een vriend van mij tipte me hierover; hij had het bij de BBC gehoord en hij bombardeerde het gelijk tot zijn liedje van het jaar. Mijn interesse was gewekt en ik kan niet stoppen met luisteren naar deze plaat. Nonstop op repeat in de Sanderdome!" - Sander Hoogendoorn

Mattie Vant

In 2013 was Mattie Vant nog een solo-artiest uit Newcastle. Na zijn verhuizing naar Londen ontmoette hij al snel Billy en Henry. Met zijn drieën begonnen ze muziek te schrijven, maar ze gingen pas echt aan de slag toen drummer Martin erbij kwam. Martin (Söderin) woonde daarvoor nog in Zweden, maar Mattie wilde hem er per se bij hebben dus de uitnodiging was snel verstuurd.

En toen was daar ineens VANT! De band heeft vervolgens een jaar lang aan (nieuwe) muziek gewerkt, waaronder de 80 seconden durende single 'Parasite'. De track kwam op een bureau te liggen van platenlabel Parlophone en daar waren ze zo onder de indruk dat ze meteen een platendeal hebben gesloten. Inmiddels zijn er vier singles uit: 'Parasite' en 'Parking Lot' dus én 'Do You Know Me' en 'The Answer'. Zo snel kan het gaan!

Ster advertentie
Ster advertentie