3FM Megahit

'Dark Necessities' van de Red Hot Chili Peppers is de 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Dark Necessities' van de Red Hot Chili Peppers is de 3FM Megahit

They're back! Na vier jaar is daar eindelijk nieuw materiaal van RHCP. Deze week is 'Dark Necesseties' de 3FM Megahit.

Nieuwe muziek hoor je natuurlijk als eerste bij 3FM. Donderdag hoorde je 'Dark Necessities' voor het eerst bij Frank en mocht je dat gemist hebben, geen paniek! Je hoort 'm namelijk een week lang heel vaak op je radio.

Typisch Red Hot Chili Peppers

Vijf jaar geleden kwam het laatste album I'm With You uit. Omdat het zo lang duurde voor er iets nieuws kwam, waren fans een beetje huiverig voor het nieuwe werk: klinkt het nog wel als de Peppers? Nou, ja! 'Dark Necessities' is een typisch RHCP-nummer met funky baslijnen en het beetje brabbelige gezang van Anthony. Wel hebben ze de piano iets meer ruimte gegeven en de gitaren iets minder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Nieuw album

Betekent een nieuwe single dan ook een nieuw album? Jazeker! The Getaway, zo gaat 'ie volgens de geruchten heten, moet begin deze zomer uitkomen. Op Twitter circuleert er nu al een gelekte tracklist van het album.

Verrassend genoeg werken ze voor dit album voor het eerst niet meer met hun vaste producer Rick Rubin, maar met Nigel Godrich. Ja precies, de man achter Radiohead - de band die net als RHCP een langverwachte release had deze week. Wij kunnen in ieder geval niet wachten tot we de Peppers kunnen gaan zien op Pinkpop.

Leuk om te weten

Er zit niet één verwijzing naar Californië in het nummer. En da's best bijzonder, want in maar liefst 47 nummers van de band zit dat wel. Weet je dat ook weer.

Ster advertentie
Ster advertentie