3FM nieuws

Man-Made Sunshine pakt de 3FM Megahit met 'Life's Gonna Kill You (If You Let It)'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Man-Made Sunshine pakt de 3FM Megahit met 'Life's Gonna Kill You (If You Let It)'

Nothing But Thieves-frontman Conor Mason gaat solo! Tijdens de coronatijd zat de zanger met een hoop creativiteit, die hij kwijtraakte in een nieuw soloproject. Onder de naam Man-Made Sunshine heeft hij een EP opgenomen en zijn debuutsingle 'Life's Gonna Kill You (If You Let It)' is meteen gekroond tot 3FM Megahit. Slinger je radio dus aan, want deze lekkere plaat hoor je deze week extra vaak op 3FM.

Reflectie

De nieuwe plaat fungeert vooral als een soort uitlaatklep voor emoties en gevoelens waarvan de zanger vond dat ze verwerkt moesten worden. Zijn debuutsingle schreef hij na een donkere periode in zijn leven en het centrale thema is dan ook overleven. De zanger ging mentaal door een diep dal de afgelopen jaren en besloot dat hij nummers daarover beter vorm kon geven als solo-artiest. "Tijdens de pandemie had ik, net als veel van ons, tijd en ruimte om na te denken. Ik ontdekte dat mijn hoofd gevuld was met gevangen emoties en onverwerkte herinneringen die probeerden eruit te komen, dingen waar ik grip op moest zien te krijgen", zo laat Conor weten via social media. "Stukken van mijn leven zweefden rond die ik moest samenvoegen, zodat ik verder kon".

Hij bundelde al die ideeën samen en zijn nummers gaan naar eigen zeggen over reflectie, groei en innerlijke liefde gaan en in het reine komen met jezelf. Muzikaal gezien is Life’s Gonna Kill You (If You Let It) ook volledig anders dan het werk van Nothing But Thieves waar we bij 3FM al bekend mee zijn. Geen gitaar, maar piano en later meer elektronische sounds om het nummer af te maken. Een fijne kennismaking met Man-Made Sunshine, waarvan we in de toekomst een EP met nóg vier andere nummers zal verschijnen. Een releasedatum voor de plaat is er nog niet. Check de nieuwe 3FM Megahit hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Einde van Nothing But Thieves?

Nothing But Thieves stond eerder dit jaar nog in een uitverkochte Ziggo Dome, Oosterpoort in Groningen en op Pinkpop, en met Moral Panic uit 2020 onder de arm hebben fans van de band allesbehalve te klagen. Ook kunnen ze gerust ademhalen: Conor's solocarriere betekent niet het einde van de band. "Ik weet dat ik dit niet hoef te zeggen, maar ik stap niet uit de band. Er borrelen ook dingen rondom Nothing But Thieves die we snel zullen delen", zo laat Conor weten.

Ster advertentie
Ster advertentie