3FM Megahit

Ontvangt Mark smeergeld om Desaparecidos te draaien?

  1. Nieuwschevron right
  2. Ontvangt Mark smeergeld om Desaparecidos te draaien?

Na 13 jaar komt Desaparecidos met een nieuwe album: Payola. Daarop staat de nieuwe DJ Favorite van Mark.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ken je dat liedje 'Bright Eyes'? Van die NS-reclame. Gezongen door Conor Oberst. Dat is dus dezelfde kerel als die je hierboven hoort zingen.

"Conor Oberst van Bright Eyes heeft ook gewoon een snoeiharde punkband 'on the side'. En daarmee bedoel ik eigenlijk dat hij er al dertien jaar niks mee heeft gedaan. Tot nu dan! Desaparecidos komt later deze zomer met het album Payola op Epitaph Records. Een aantal tracks zijn al te horen via iTunes, waarvan 'City On The Hill' de fijnste is. De videoclip is een hypnotiserende mix van nare nieuwsbeelden en weirde TellSell reclames. Niet kijken als je nog moet autorijden. De muziek klinkt daarentegen uitstekend met het raampje open op de snelweg."
- Mark van der Molen

Na 13 jaar weer een album

Het laatste album van Desaparecidos dateert alweer uit 2002: Read Music/Speak Spanish. De band kende toen overigens maar een kort bestaan. Opgericht in 2001, maar na het debuutalbum uit 2002 besloot de band ermee op te houden. En daarmee doen ze gek genoeg nog eer aan hun naam ook. Een 'desaparecido' is namelijk een verdwenen iemand. Maar ze zijn weer gevonden hoor, anno 2015. Het mocht even duren, maar ze zijn helemaal terug.

Binnenkort verschijnt hun tweede album: Payola. Bonusfeitje: payola is smeergeld voor een DJ of radiostation zodat hij een bepaalde track of artiest extra vaak draait. Misschien toch eens even checken of Mark hier meer van weet...

Ster advertentie
Ster advertentie