3FM Megahit

'Downtown' van Macklemore & Ryan Lewis is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Downtown' van Macklemore & Ryan Lewis is 3FM Megahit

Macklemore & Ryan Lewis hebben het weer voor elkaar: na 'Can't Hold Us' en 'Same Love' is nu hun single 'Downtown' 3FM Megahit!

Het duo Macklemore en Ryan Lewis heeft voor 'Downtown' de kleding uit de thrift shop ingeruild voor een tweedehands brommertjes en cruiset tegenwoordig op twee wielen in eighties-stijl downtown.

Dat doen ze samen met hiphop-pioniers Melle Mel ('The Message' met Grandmaster Flash), Kool Moe Dee ('Go See The Doctor') en Grandmaster Caz. Zelfs Queen-frontman Freddie Mercury is er in spirit bij met dank aan zanger Eric Nally (frontman van rockband Foxy Shazam). Hij heeft voor de catchy hook op 'Downtown' zijn innerlijke Freddie alle ruimte gegeven.

Oldskool hiphop gemixt met rock uit diezelfde tijd

Michiel vertelt hoe Macklemore aan de inspiratie kwam voor die allesbehalve voor de hand liggende mix van oldskool hiphop en rockmuziek uit diezelfde tijd.

"De track ontstond toen Macklemore naar een radiostation luisterde met alleen maar oldskool hiphop. En hij dacht 'Waarom maken ze dit eigenlijk niet meer?'."

Het was Ryan die voorstelde om daar dan gelijk ook maar rockmuziek uit die tijd doorheen te fietsen.

3FM Megahit

Wanneer de opvolger van debuutalbum The Heist uit 2012 uitkomt en hoe die gaat heten, is nog niet bekend. Dat er in elk geval één hit op staat, kunnen we wel al bevestigen. 'Downtown', de eerste officiële single van het tweede album, is uitgeroepen tot 3FM Megahit.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie