3FM Megahit

DJ Favorite Herman: 'Renegades' van X Ambassadors

  1. Nieuwschevron right
  2. DJ Favorite Herman: 'Renegades' van X Ambassadors

Een nummer met een belangrijk thema: leven met een beperking. De toetsenist van de band heeft er zelf mee te maken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Ik ben niet goed in het voorspellen van hits. Als ik zeg dat een single een dijk van een hit gaat worden, dat je 'm maandenlang gaat horen op de radio en dat je 'm niet meer uit je kop krijgt, mislukt 'ie. Ik ben de Henk Krol van de hits, echt. Maar bij deze heb ik gewoon gelijk: dit wordt gewoon een hit. Deze ga je maandenlang horen op de radio en niet meer uit je kop krijgen. *kruist vingers*"
- Herman Hofman.

Casey Harris

X Ambassadors komt uit Brooklyn, New York en bestaat uit vier gasten, waaronder de broers Sam en Casey Harris. Casey is blind sinds zijn geboorte en is de toetsenist van de band. Met dat in je achterhoofd snap je de videoclip en het nummer een stuk beter. Het gaat om mensen met een beperking en hoe zij op een eigen manier van het leven genieten. "It's not a matter of enjoying it more or less. It's about enjoying it differently", wordt er aan het begin van de video gezegd.

VHS

X Ambassadors is al zo'n zes jaar actief, maar had in die tijd nog geen volledig album uitgebracht. Tot afgelopen juni, toen het album VHS verscheen. Daar staat onder andere het nummer 'Jungle' op, dat vooral bekendheid kreeg doordat Dr. Dre het in een commercial gebruikte voor zijn headphones. Het nummer 'Renegades' is hard op weg een flinke hit te worden, zoals Herman al voorspelt. In totaal is het nummer al meer dan honderd miljoen keer beluisterd op Spotify en YouTube. Voor wie trouwens niet weet wat VHS is, kijk hier even naar.

Ster advertentie
Ster advertentie