3FM Megahit

'Good Grief' van Bastille is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Good Grief' van Bastille is 3FM Megahit

Word jij ook zo vrolijk van deze funky popsong? Handjes in de lucht voor 'Good Grief'!

(Foto: Ben Houdijk)

De nieuwe track van de Britse band is officieel uit. 'Good Grief' is een voorproefje van Wild World, het binnenkort te verschijnen tweede Bastille-album. Het nummer is geschreven door frontman Dan Smith. In een interview met Roosmarijn (die je onderaan het artikelt kunt checken) vertelt hij hoe en wanneer het nummer is ontstaan.

Waar gaat 't liedje over?

Het nummer gaat over verlies en hoe je na verlies weer doorgaat met je leven. Dat een geur of een specifiek geluid je dan weer helemaal terug kan brengen naar een bepaald moment.

Wanneer het nummer is ontstaan? Tijdens hun tournee door de VS dronk Dan Smith een tijdje niet en daarom trok hij zich na een show snel terugin zijn hotelkamer.

"I was being really boring. I wasn't drinking. I was going back to my hotel room every night and try to write new songs."
- Dan Smith

Wij vinden het alleen maar top dat Dan zich tijdens zijn tour focuste op de muziek in plaats van de biertjes. Want nu kunnen wij genieten van een nieuwe Bastille. En jij!

Check hier het interview van Roosmarijn met Bastille

Roosmarijn sprak de mannen tijdens Pinkpop, waar ze een weergaloze show neerzette. Natuurlijk vroeg ze de band naar hun nieuwe muziek. Want waar gaat 'Good Grief' over? En wordt het nieuwe album net zo funky als 'Good Grief'? Check het interview:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Wat vind jij van de nieuwe Bastille?"

Tijjdens Pinkpop had Saskia al een exclusieve preview van 'Good Grief' op haar telefoon staan. Ze ging het veld op en liet een paar lucky bastards de nieuwe track horen en dit is wat zij ervan vonden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie