3FM Megahit

Aphex Twins nieuwe single is DJ Favorite van Roosmarijn

  1. Nieuwschevron right
  2. Aphex Twins nieuwe single is DJ Favorite van Roosmarijn

De Ierse Aphex Twin heeft met zijn nieuwe track 'Minipops 67' een DJ Favorite bij Roosmarijn gescoord!

Zeg je Aphex Twin, dat zeg je automatisch 'Windowlicker' (1999). Deze track werd een culthit net als de freaky clip hiervan. Maar de Ierse Richard David James (zoals hij in het echt heet) heeft veel meer op zijn naam staan. Al sinds 1992 produceert hij eigen tracks en maakt hij remixen voor anderen.

Nieuwe single 'Minipops 67'

Nu is er 'Minipops 67', de nieuwste track van Aphex Twin. Deze track is de single van zijn zesde album Syro, dat in 2014 verschijnt via het gerespecteerde Warp label.

Deze week is 'Minipops 67' de DJ Favorite van Roosmarijn: "We moesten er maar liefst dertien jaar op wachten maar eindelijk is het zo ver: een nieuw album van Aphex Twin! Anders dan Drukqs uit 2001 is dit album een stuk rustiger en speelser. Richard D James is een van de meest invloedrijke pioniers op dancegebied dus een nieuw album van hem is zowat een evenement. Minipops 67 is de eerste kennismaking met het nieuwe album. Een track om lekker op uit je dak te gaan of met koptelefoon te luisteren omdat er van alles gebeurt aan kleine geluidjes in de achtergrond."

Aphex Twin - 'Minipops 67'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie