3FM Megahit

Roosmarijn: "Je kunt er op dansen, maar zeker niet te uitbundig."

  1. Nieuwschevron right
  2. Roosmarijn: "Je kunt er op dansen, maar zeker niet te uitbundig."

Melancholieke disco, zo noemt Roosmarijn de nieuwe track van Broken Bells.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Broken Bells is James Mercer van The Shins, samen met producer Danger Mouse. Vorig jaar brachten ze een prachtig album uit, waarvoor ze schijnbaar meer liedjes hebben geschreven dan erop pasten. Eén daarvan is deze track, die als promo uitkomt voor hun concertfilm. Het is een aangenaam soort melancholieke disco: je kunt er op dansen, maar zeker niet te uitbundig. Oscar & The Wolf zijn hier ook heel goed in! Van Danger Mouse horen we binnenkort nog meer; hij heeft ook achter de knoppen gezeten in de studio met Adele en de Red Hot Chili Peppers."
- Roosmarijn Reijmer

After The Disco

Het nummer 'It's That Talk Again' was dus bedoeld voor het album dat vorig jaar verscheen: After The Disco. Daar kwam 'ie niet meer op te staan, maar de plaat staat vol met fijne andere tracks. Een nummer dat je misschien nog wel eens voorbij hebt horen komen is 'Holding On For Life'.

Een beetje liefhebber van James Mercer staat in ieder geval te springen als er weer wat nieuws van 'm uitkomt. Of dat nou met Broken Bells is of met The Shins. Wat hij uitbrengt is vaak gewoon erg goed en wordt bijna altijd positief ontvangen. Hetzelfde geldt voor Danger Mouse. Van oorsprong een hiphop producer (en onderdeel van Gnarls Barkley), maar hij weet zich ook in andere genres te onderscheiden. Dat bewijst hij nu des te meer door ook voor Adele en de Red Hot Chili Peppers te produceren. Daarnaast wordt gezegd dat hij ook met U2 samenwerkt aan een nieuw album. U2 en Danger Mouse werkten al eens eerder samen. Genoeg om naar uit te kijken dus!

Ster advertentie
Ster advertentie