3FM Megahit

'Gone Are The Days' van HONNE is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Gone Are The Days' van HONNE is 3FM Megahit

De winterdagen worden eindelijk wat kouder, dus is het tijd voor een sfeervolle plaat als 3FM Megahit. HONNE sleept 'm deze week binnen!

De electro-indie van HONNE ligt heerlijk in het gehoor. Synthesizertje hier, gitaartje daar... Mix deze elementen met het warme stemgeluid van Andy en je hebt een harmonieuze plaat die precies weet hoe hij je moet raken. En dat is ook meteen waar de naam HONNE vandaan komt!

Hoenne?

De Britse Andy en James (ze doen niet aan achternamen) besluiten na een jarenlange vriendschap om samen muziek te gaan maken. Daar hoort natuurlijk ook een naam bij, en dat is 'HONNE' geworden. Het is Japans voor 'echte gevoelens' of 'verlangen' en het wordt vaak samen gebruikt met 'tatemae', wat verwijst naar iemands gedrag in het openbaar en de afstand die vaak tussen die twee dingen zit.

HONNE, dus! Hoe je 't uitspreekt? Dat vind je hier. Ook zijn de mannen niet vies van een woordgrapje hier en daar:

Warme zomeravonden

Wat HONNE wil bereiken met hun muziek? Het overdragen van echte emotie. Naar eigen zeggen valt het geluid van HONNE in drie dingen samen te vatten: "Warm and sensual, late night vibes, serious babymaking sounds."

Nieuwe bekenden

HONNE komt pas net kijken, maar toch hebben we ze al eerder gehoord. 3FM-DJ Wijnand Speelman koos de track 'Love The Jobs You Hate' in augustus 2015 als DJ Favorite en draaide hem een aantal keer.

"Wát een pareltje! Futuristische Londense soul. Ik heb de gasten bij 3voor12 Radio leren kennen en inmiddels zijn ze niet meer uit mijn playlist te slaan", aldus Wijnand.

Nu is HONNE dus terug op de 3FM-playlist met 'Gone Are The Days'. Komende week kun je ze ook nog live bewonderen tijdens Eurosonic Noorderslag. Maar eerst... Lekker veel op zender te horen als 3FM Megahit. Geniet ervan!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie