3FM Megahit

'Feel It Still' van Portugal. The Man is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Feel It Still' van Portugal. The Man is 3FM Megahit

Na een intermezzo van vier jaar is Portugal. The Man terug met de single 'Feel It Still'. Het nummer heeft een funky sound en een deuntje dat geïnspireerd is door 'Please Mr. Postman' van The Marvelettes. Die prettige combo maakt 'Feel It Still' deze week 3FM Megahit!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Woodstock

Het achtste album van de band heeft dezelfde naam als het Woodstock Festival. De vader van frontman Gourley bewaarde zijn Woodstock-ticket uit 1969, en dat is waar Gourley de inspiratie voor de albumnaam vandaan haalde. Portugal. The Man realiseerde zich dat muziek net zo'n nadruk op rebellie en sociaal/politiek commentaar kan hebben als in de sixties. Zo werd er een nieuw album geboren!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Duurt lang!

Het album werd echter niet zomaar geboren, het duurde zo'n 4 jaar voordat de band een opvolger had voor Evil Friends. Na een lading aan teasers en een aankondiging dat het nieuwe album Gloomin' + Doomin zou gaan heten zaten de fans klaar. Na de release van 'Feel It Still' werd echter aangekondigd dat er niet gegloomed en gedoomed zou worden. Weg met die titel en alle poespas! Gewoon 4 bandleden in een kelder die doorgaan tot vroeg in de morgen, dat moeten we hebben. Gooi nog een politieke boodschap in de mix en je hebt het. Topidee toch? Tune in en luister zelf, je gaat 'Feel It Still' nog genoeg horen bij ons!

Ster advertentie
Ster advertentie