3FM Megahit

'Groter Dan Ik' van Froukje is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Groter Dan Ik' van Froukje is 3FM Megahit

Tijdens een nieuwjaarsopdracht op het conservatorium werd de klas van Froukje gevraagd een nieuwjaarsnummer te maken. Er werd zoveel gedeeld over de bosbranden in Australië dat ze dacht: "Mensen zijn er dus wél mee bezig!" Daarom schreef ze 'Groter Dan Ik', een track waarmee ze het klimaatprobleem onder de aandacht brengt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Het klimaatprobleem is groter dan ik"

Froukje wachtte geen moment, pakte haar pen, raapte de band bijeen en schreef 'Groter Dan Ik'. De track werd minder vrolijk dan bedoeld, maar daardoor juist zo sterk. Waarom de titel 'Groter dan Ik'? "Heel simpel: het klimaatprobleem is groter dan ik, maar niet groter dan wij!" Inmiddels heeft ze al meer dan 400.000 streams te pakken.

Volgens 3voor12 heeft het nummer een refrein dat duidelijk geïnspireerd is door Eefje de Visser, maar met een wat lompere housebeats eronder en daartussen raps over de klimaatproblematiek.

Onze toekomst

"Het klimaatprobleem is groter dan ik. Ik ben niet het meesterbrein, de held of de redder in nood, die de oplossing gaat bieden. Dat is wat ik altijd dacht, terwijl ik de verontrustende berichten over ons klimaat de afgelopen jaren voor mijn ogen steeds scherper zag worden. Het is comfortabel om problemen waarvan je denkt dat je ze niet kan oplossen te negeren, om in stilte te hopen dat iemand anders ons redt, en op tijd. Ik wil een gesprek verder openen. En het is niet gezellig om je vrienden te vragen wat zíj doen voor het klimaat, maar het is nodig. Want dit gaat om ónze toekomst, die er zomaar eens heel anders uit zou kunnen zien dan we altijd hebben gedacht. Denk er in ieder geval eens over na. Het klimaatprobleem is groter dan ik, maar niet groter dan wij." Aldus, Froukje

Meer luisteren?

Krijg jij geen genoeg van alle muziek op 3FM? Abonneer je dan op de 3FM 'Now Playing' afspeellijst op Spotify!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie