3FM Megahit

'Go' van The Chemical Brothers is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Go' van The Chemical Brothers is 3FM Megahit

The Chemical Brothers zijn terug! En hoe: het gloednieuwe nummer 'Go' vinden we zó fijn, dat we de track hebben uitgeroepen tot 3FM Megahit. 'Go' ga je deze week dus extra veel horen op 3FM!

(Foto: Ben Houdijk)

Het achtste studioalbum Born In The Echoes van The Chemical Brothers komt op 17 juli 2015 uit. Het laatste album Further van de Britse dance-act kwam vijf jaar geleden uit, in juni 2010.

Born In The Echoes

Het nieuwe studioalbum van The Chemical Brothers bevat elf tracks, hier check je de hele tracklist. De nieuwe plaat heeft duidelijk een ander geluid dan de vorige albums. Zo klinkt de track 'Sometimes I Feel So Deserted' een stuk elektronischer en minder bombastisch dan bijvoorbeeld 'Galvanize'. Maar dat is ook het doel van de band:

"Het belangrijkste kenmerk van het album is dat de plaat ons op een of andere manier emotioneel verbindt. We dromen over nieuw geluid en een andere vorm. We hebben samengewerkt met een aantal andere zangers, maar voor het grootste deel is het een puur Chemical Brothers-album geworden."
- Tom Rowlands van The Chemical Brothers tegenover RA News

'Go'

Op de track 'Go' werken The Chemical Brothers samen met rapper Q-tip. Die samenwerking alleen al is al veelbelovend, want de rapper werkte ook mee aan de monsterhit 'Galvanize' uit 2004.

Q-Tip is een belangrijke meneer in de hiphop. Hij was onderdeel van de rapgroep A Tribe Called Quest en samen met o.a. De La Soul, Beastie Boys en Naughty By Nature (en nog een aantal namen) vormden zij dé hiphopscene aan het begin van de jaren '90. Kortom, Q-Tip is een baas.

The Chemical Brothers - 'Go' (3FM MEGAHIT)

Meer over The Chemical Brothers

The Chemical Brothers bestaan uit Tom Rowlands en Ed Simons. De dance-act wordt regelmatig vergeleken met The Prodigy en Faithless. The Chemical Brothers behaalden in Nederland hun eerste succes met de track 'Hey Boy, Hey Girl' uit 1999. Het duo zette zich in Nederland in 2004 definitief op de kaart met het nummer 'Galvanize'. De track was het anthem van 3FM Serious Request 2004.

>> Check alle 3FM Megahits

Ster advertentie
Ster advertentie