3FM Megahit

'Make The Call, Leave It All' is 3FM Megahit

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Make The Call, Leave It All' is 3FM Megahit

Deze week hoor je de nieuwe single van De Staat extra vaak, want het nummer is uitgeroepen tot 3FM Megahit.

© Jelmer de Haas

We vonden 'Peptalk' al te gek, maar van 'Make The Call, Leave It All' worden we ook heel erg blij. De Nijmeegse band bracht vrijdag 14 januari hun vierde studioalbum uit, dat je hier kunt beluisteren.

'Make The Call, Leave It All' gaat over ontsnapping, vertelt zanger Torre Florim aan muziekblad OOR:

"Hoe ouder je wordt, hoe meer de weken op elkaar gaan lijken. Dat kan soms een beetje benauwend zijn, omdat je gewend bent dat je toekomst wagenwijd openligt. Soms denk je, 'kan ik ontsnappen?', maar dat kan niet zonder álles achter je te laten."
- Torre Florim (bron: OOR)

Nieuwe muziek van De Staat

Het nieuwe album van De Staat heet O, kort maar krachtig. Waar deze albumtitel precies voor staat?

"Het is zowel de letter O als het cijfer nul. Of eigenlijk geen van beide: het is een cirkel. Wel een perfect ronde cirkel, uit te spreken als de letter O. Wat in het Engels ook weer voor nul staat. Maar meer O dan nul, als je toch moet kiezen. Zo zeggen we het in ieder geval."
-Torre Florim

Oké, ehh... helder. Not.

"Veel van de nummers gaan over cycli, over oneindigheid. Of juist over eindigheid, en dat is dan weer nul. Ik merkte dat veel van mijn teksten die kant op gingen en zag er een lijn in. Dingen die terugkomen in je leven, of in je relatie. Dat je soms vastzit in een patroon dat maar door blijft gaan. Ik zag een cirkel van oneindigheid voor me en bijna alle nummers kunnen daar, op verschillende vlakken, in mee."
-Torre Florim

Aha, nu snappen we de motivatie achter het albumtitel. Mooi, en waarschijnlijk heel herkenbaar voor iedereen! Maar voor nu zetten we dit filosofische vraagstuk even aan de kant en slingeren we het volume van de nieuwe 3FM Megahit omhoog!

De Staat - 'Make The Call, Leave It All'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie