3FM Megahit

Peddelend de zomer in met Jaspers DJ Favorite

  1. Nieuwschevron right
  2. Peddelend de zomer in met Jaspers DJ Favorite

En iedereen claimt maar hét zomerhitje te hebben ontdekt van 2015. Jasper doet dat niet, maar houdt gewoon van zomerse muziek!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Surf pop lijkt weer helemaal terug te zijn met artiesten als Best Coast, Allah-Las, Real Estate en Lord Huron. Voeg daar gerust Cayucas aan toe, want ook zij hebben dat warme Californische gevoel. Sterker nog, de band komt er vandaan, uit de kustplaats Santa Monica. Waar surf-chick Sheryl Crow ooit over zong: "All I wanna do is have some fun, until the sun comes up over Santa Monica Boulevard." Grote kans dat de heren van Cayacus daar geregeld met een biertje in de hand naar de zonsondergang staren. Jasper wil dat ook!

"Ik krijg spontaan zin in strand, zee en surfen! Ook al heb ik nog nooit op zo'n plank gestaan. Vage titel trouwens, maar wat een fijne plaat! Heerlijke surfrock van Cayucas. Ik vind het lekker!"
- Jasper Leijdens

Oregon Bike Trails

Cayucas was niet altijd Cayucas. In 2011 begon Zach Yudin het solo-project Oregon Bike Trails. Onder die naam bracht hij o.a. de single 'Cayucas' uit. In 2012 besloot hij het solo-project uit te breiden naar een band, waarna de naam ook werd veranderd. De single 'Cayucas' werd nog een keer uitgebracht, maar het verschil is duidelijk hoorbaar. Beter dus! Maar wat is een cayuca eigenlijk? Dat is dus een type kano die ze in Zuid-Amerika gebruiken. Dat verklaart misschien het zonnige geluid van de band. Het is bovendien ook een plaatsje aan de kust: Cayucos. Maar genoeg over Cayucas, lekker luisteren!

Ster advertentie
Ster advertentie