3FM Megahit

Poedelplaat van de week: 'West Coast'

  1. Nieuwschevron right
  2. Poedelplaat van de week: 'West Coast'

Vorige week werd deze plaat nét niet uitgeroepen tot Poedelplaat van de week, maar een week later is het alsnog raak voor FIDLAR.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Dat wordt echt wel even rammen de hele week."
- Giel Beelen.

Dat Giel en Frank niet vies zijn van rock en/of harde muziek in de ochtend bewezen ze eerder al met 'Rapture' en 'Never Let You Down'. Deze week word je wakker gemaakt met FIDLAR.

"Fuck It Dog, Life's A Risk!"

Gekke quote misschien, maar dat was wat zanger Zac Harper altijd zei als 'ie ging skaten. Voeg de eerste letters van die woorden bij elkaar en je hebt FIDLAR: een band uit Los Angeles, bestaande uit vier man. Ze zeggen vooral beïnvloed te zijn door bands als The Offspring en blink-182. Dat hoor je ook goed als je naar 'West Coast' luistert, nummer drie van het album Too. Een andere track op dat album waar je die invloeden ook goed terug hoort is '40oz. On Repeat'. Scheurende gitaren en rammende drums. Er komen verder ook niet echt andere instrumenten aan te pas, want de band bestaat uit drie gitaristen en een drummer.

Wil je ze live zien? Dan hoef je helemaal niet zo heel lang te wachten. Maandag 23 november staat FIDLAR namelijk in TivoliVredenburg, in Utrecht.

Ster advertentie
Ster advertentie