3FM Festival Top 999

Duik in de 3FM Festival Top 999: 'Amigo'

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Duik in de 3FM Festival Top 999: 'Amigo'

Het festivalseizoen staat voor de deur en dat betekent ook weer tijd voor de 3FM Festival Top 999. En daarom duiken we ook in de Top 3 van vorig jaar met deze keer: 'Amigo' van Haarlems trots Chef'Special.

De afgelopen jaren stond 'Amigo' van Chef'Special altijd in de top 10 van de 3FM Festival Top 999, maar vorig jaar eindigde de track uiteindelijk op nummertje 2 van de gehele lijst. Net boven 'Sterrenstof' van DJVT en onder 'Witch Doctor' van De Staat. Op 3FM is de track toevalligerwijs inmiddels al nét ietsjes vaker gedraaid dan 999 keer.

Tussen de sterren in de studio

In 2015 tekent de Haarlemse band bij het Amerikaanse label Fueled By Ramen, een aftakking van het grote Atlantic Records. Door het label worden ze vervolgens uitgenodigd om de studio in te duiken in Burbank, Californië. Daar in Studio B zitten de jongens tussen wereldsterren Bruno Mars en aan de andere kant Kanye West.

Drummer Wouter over 'Amigo': "Het mooie aan deze track is dat dit écht een gezamenlijke schrijfsessie was. Iedereen heeft hier iets aan bijgedragen. Het was echt met z'n vijven schrijven."

"Let's go"

De jongens leggen aan 3FM-dj Frank uit dat eigenlijk alle onderdelen van het nummer hen werden gegeven op een presenteerblaadje. Puur toeval, maar soms past alles precies in elkaar. Zo komt 'Let's Go' van een andere band waarmee ze net een tour door de V.S. deden en is 'amigo' eigenlijk een studio-engineer.

Bekijk het interview voor nog meer leuke feitjes over deze festivalklassieker. Stemmen voor de 3FM Festival Top 999 doe je hier!

Frank + Chef'Special

Ster advertentie
Ster advertentie