3FM Festival Top 999

Duik in de 3FM Festival Top 999: 'Sterrenstof'

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Duik in de 3FM Festival Top 999: 'Sterrenstof'

Het is weer tijd voor de 3FM Festival Top 999 en dus ook tijd wat dieper in te gaan op de Top 3 van vorig jaar. Op nummer 3 vind je 'Sterrenstof' van De Jeugd van Tegenwoordig van het album De Lachende Derde.

3FM-dj en liefhebber Frankie zoekt zijn maat Vieze Freddy op om wat dieper in de festivalklassieker 'Sterrenstof' te duiken.

Want inmiddels 12 jaar geleden brengen de vrienden Olivier, Alfred, Pepijn en Bas a.k.a. De Jeugd van Tegenwoordig de track uit. Het melancholische liedje wordt ondersteund door een clip die deels gedraaid is op een retro SUPER-8 camera waarin de heren strak in pak door het Belgische landschap rijden.

Pa-dum-pats

Samples zijn van alle tijden in de muziek en zo ook bij De Jeugd. In de eerste seconden van 'Sterrenstof' hoor je een drum-sample op repeat. De vaste producer van DJVT Bas Bron heeft de sample uit een liedje van de legendarische James Brown getrokken en hiervoor gebruikt.

Het mooiste nieuws: zelfs Vieze Fred wist niet waar deze sample vandaan kwam.

Non-stop streaming

En dan is er nog een ander feitje over 'Sterrenstof' voor op verjaardagen: de track is namelijk sinds het uitbrengen in 2010 non-stop gestreamd op de streamingsdiensten. Met andere woorden is er sinds 2010 ALTIJD iemand op aarde aan het luisteren naar 'Sterrenstof'.

Frank en Fred over 'Sterrenstof'

Notering

De track is de afgelopen jaren door de 3FM-luisteraars altijd in de Top 10 van de lijst gestemd. In 2018 staat de track op plaats nummer 3. In 2019 eindigt hij een plekje lager op nummer 4. Maar in 2020 gaat hij weer een plekje omhoog en eindigt de track op nummer 3 waar hij ook blijft voor 2021.

Stemmen op de 3FM Festival Top 999 doe je hier!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie