3FM Festival Top 999

Duik in de 3FM Festival Top 999: 'Witch Doctor'

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Duik in de 3FM Festival Top 999: 'Witch Doctor'

Het is zomer en dus tijd voor de 3FM Festival Top 999. Met deze keer een dieper kijkje naar de festivalklassieker én nummer 1 van de 3FM Festival Top 999 van de afgelopen drie jaar: 'Witch Doctor' van De Staat. 3FM-dj Frank van der Lende gaat op bezoek bij frontman en oprichter van de Nijmeegse band: Torre Florim.

Nummer 1

Met klinkende cijfers wordt deze Nederlandse klassieker in 2021 naar de nummer één positie gestemd door de 3FM-luisteraars en daarom is het niet minder dan logisch om even een bezoekje te brengen. Frank en Torre spreken af voor de studio en creatieve broedplek De Basis.

Als je dé festivalklassieker van deze tijd schrijft, moet daar haast wel een voorbedacht plan achter zitten, toch? Ja en nee. Er zat wel een plan achter. Toch blijkt uiteindelijk dat een track z'n eigen leven gaat leiden. In 2013 brengen de Nijmeegse heren het album I-CON uit. Het album wordt goed ontvangen door de pers en fans, maar er zit een vreemde eend in de bijt: 'Witch Doctor'.

Verschillende versies

Torre: "Ik was naar oldschool hardcore aan het luisteren toen ik met het album bezig was. We vonden die sound vet en wilden daar iets mee doen. Dus dan bouw je zo'n track op vanaf het begin door te kopiëren. Beginnen met de drums en dan uiteindelijk richting een climax bouwen."

De oplettende luisteraar heeft inmiddels al door dat de albumversie en de clipversie muzikaal ietwat van elkaar verschillen. Torre: "Voor de clip was het idee dat ik als een soort sjamaan in het midden zou staan en het publiek zou bedwelmen. Om dat meer effect mee te geven, hebben we er uiteindelijk voor gekozen te beginnen met mijn vocalen. Dat is anders dan op de plaat."

Check het hele interview met Torre Florim hieronder!

Torre en Frank over 'Witch Doctor'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie