3FM Awards

3FM Awards: de klasgenoten van Mister and Mississippi

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Awards: de klasgenoten van Mister and Mississippi

De leden van Mister and Mississippi ontmoetten elkaar op de Herman Brood Academie. Maar welke bekende gezichten komen daar nog meer vandaan?

Het aftellen is begonnen! Het mag dan nog ruim een maand duren voordat Willem-Alexander ingehuldigd wordt, 3FM kroont over precies 19 nachtjes 's lands beste artiesten met de prestigieuze 3FM Awards. In aanloop naar 18 april stellen we alle genomineerden nog even aan je voor.

De klasgenoten van Mister and Mississippi

Samgar, Maxime, Tom en Danny van Mister and Mississippi ontmoeten elkaar op de Herman Brood Academie, waar ze alle vier studeren. Als ze voor het vak Act Development drie liedjes moeten schrijven en live moeten spelen, slaan ze de handen ineen. In een café brainstormen ze wat over de opdracht, waarna ze besluiten eens iets anders te doen en zich niet te binden aan een traditionele bandbezetting.

De allereerste repetitie gaat in een roes voorbij. Eensgezind spreken de vier na afloop van "spontane chemie." Het nummer 'Running', dat later op hun debuutalbum verschijnt, wordt tijdens die eerste sessie geschreven. Als ze de oefenruimte uitlopen, zijn ze een band: Mister and Mississippi.

3FM Serious Talent

Met alle vier een andere muzikale achtergrond stellen ze zich vooraan het podium op als vier blikvangers. Met hun zoetgevooisde folkpop weten ze de Amsterdamse Popprijs te winnen en spelen ze in het voorprogramma van onder meer Blaudzun. Het duurt niet lang of Mister and Mississippi wordt in januari 2013 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent met het nummer 'Northern Sky'.

Mister and Mississippi - 'Northern Sky' live in MetMichiel

Studenten aan de Herman Brood Academie

Niet alleen voor Mister and Mississippi lag met een opleiding aan de Herman Brood Academie een succesvolle carrière in het verschiet. Bij de voorgangers of klasgenoten van Samgar, Maxime, Tom en Danny zitten een aantal gezichten die ons bij 3FM verdomd bekend voorkomen.

Paceshifters

Paceshifters vonden hun oorsprong op de Herman Brood Academie, maar inmiddels hebben ze al twee albums op zak. Voor het laatste album Home reisde de band af naar Colorado en werkten ze met producer Ed Stasium, die eerder verantwoordelijk was voor producties van The Ramones. Ze stonden begin deze maand nog op De Speelplaats in 3voor12 Radio.

Paceshifters - 'Right Now'

Only Seven Left

Toen Only Seven Left na het vertrek van zanger Bart van Dalen in 2011 op zoek ging naar een nieuwe zanger, kwamen ze terecht bij Bjørgen van Essen. Als student aan de Herman Brood Academie had hij grote muzikale ambities. Hij won de finale van ZangerGezocht.nl en stond in april 2012 voor 't eerst op De Speelplaats bij Giel.

Only Seven Left - 'Higher'

Mr. Polska

Dominik W?odzimierz a.k.a. Mr. Polska studeerde in 2010 af aan de Herman Brood Academie. In 2007 bracht hij onder de naam MC Polski al een album uit in eigen beheer. Momenteel is Dominik ook actief als docent aan de popacademie. Hij was al eens te gast in 3voor12 Radio.

Mr. Polska - 'Hausa Wausa'

3FM Awards

Met hun folky sound met meerstemmige samenzang hebben Mister and Mississippi in korte tijd veel muziekliefhebbers voor zich gewonnen. Ze maakten kans op de 3FM Serious Talent Award. Die ging uiteindelijk naar Kensington, maar Mister and Mississippi maken nog kans op een award in de categorie Beste Nieuwkomer.

Ster advertentie
Ster advertentie