3FM Awards

"Dit zijn niet zomaar DJ's met een danceplaatje"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Dit zijn niet zomaar DJ's met een danceplaatje"

Maandag 28 maart worden de 3FM Awards uitgereikt. In de categorie dance zijn Armin van Buuren, Bakermat, Oliver Heldens en Yellow Claw genomineerd. Wij vroegen aan Paul waarom hij vindt dat deze artiesten die nominatie hebben verdiend.

"Ik vind het heel tof dat deze mannen genomineerd zijn. Het zijn stuk voor stuk artiesten die op het gebied van dance hele bijzondere dingen doen, het zijn geen DJ's met zomaar een danceplaatje. Ze hebben allemaal een eigen ding gecreëerd waarmee ze in Nederland én in het buitenland heel succesvol zijn."

BESTE DANCE: ARMIN VAN BUUREN

"Armin zit nooit stil. Zijn nieuwe wereldtournee Armin Only - Embrace komt er aan, in mei gaat die van start in de Ziggo Dome. En dan heeft hij natuurlijk die samenwerking met Kensington gedaan: dat was ook niet zomaar een sure shot, hij heeft daar best een risico mee genomen. Hij maakt natuurlijk trance en heeft voor dat nummer echt een pop/danceplaat gemaakt. Dat heeft gelukkig wel goed uitgepakt. De grote radiohits van Armin zijn sowieso geen tranceplaten, denk aan 'Another You' met Mr. Probz en 'This Is What It Feels Like' met Trevor Guthrie. Dat zijn echt radioplaten, buiten zijn eigen stijl. Maar het werkt wel!"

BESTE DANCE: BAKERMAT

"Ik vind Bakermat een ontzettend toffe DJ. Hij zet veel muziek online en daarin hoor je dat hij heel muzikaal is. Soms maakt hij platen met veel pianowerk en een andere keer heeft hij ineens een oude soulplaat verknipt en er zijn eigen sausje over gegooid. 'Vandaag' was natuurlijk een leuke, grappige plaat en 'Teach Me' is ook vaak gedraaid op 3FM. Wat ik nu online van hem hoor is hij zich muzikaal ontzettend aan het ontwikkelen: hij werkt naar steeds grotere platen toe. Ik heb gehoord dat hij met zijn muziek in een Hollywoodfilm komt, maar dat is nog een gerucht! Pin me er dus niet op vast."

BESTE DANCE: OLIVER HELDENS

"Oliver Heldens heeft een heel eigen sound ontwikkeld, met zo'n diepe bass, en die is inmiddels door ontzettend veel andere DJ's gekopieerd. Hij is echt een pionier op dat gebied. Op dit moment is hij op tour in Amerika met een grote bus, hij is echt een upcoming DJ. Of nou ja, upcoming, hij ís al heel groot maar hij kan nog veel groter worden. Je hoort deze DJ misschien niet veel op de radio, maar er is geen DJ die 'Gecko' niet in z'n set heeft gehad, dus iedereen kent het wel."

BESTE DANCE: YELLOW CLAW

"Yellow Claw staat niet alleen in Nederland op heel veel festivals, maar ook in het buitenland. Dit weekend staan ze bijvoorbeeld op het Ultra Music Festival in Miami. Hun sound is fantastisch en de optredens zijn één groot feest. Ze maken geen four-to-the-floor dance, er zitten altijd gekke breaks in en tijdens optredens staan er gegarandeerd CO2-kanonnen. Dat werkt heel goed, want ze hebben natuurlijk heel veel hele goede radioplaten gemaakt met Rochelle, Ayden en Becky G."

3FM Awards

Wat vind jij? Wie heeft volgens jou de 3FM Award in de categorie dance verdiend? Stem hier op jouw favoriet! No fans, no glory!

Ster advertentie
Ster advertentie