3FM Awards

Racoon, Gers, GBTTZ en Kraantje Pappie meest genomineerd

  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon, Gers, GBTTZ en Kraantje Pappie meest genomineerd

De nominaties zijn bekend en de stembus is open. Racoon, Gers, GBTTZ en Kraantje Pappie hebben de meeste nominaties op zak.

De stembus is geopend sinds woensdag 14 maart in de uitzending bij Coen en Sander. Eerder die dag zijn alle genomineerden bekendgemaakt en soms ook gebeld.

Het hele traject van de 3FM Awards begint met een open formulier waarin 3FM-luisteraars kunnen aangeven welke Nederlandse artiest zij graag willen nomineren. Op basis van die inzendingen stelt 3FM de hele lijst met nominees samen.

Gers Pardoel vijf maal genomineerd

De grote favoriet is Gers Pardoel met maar liefst vijf nominaties. De rapper is genomineerd voor Beste Artiest Hiphop, Beste Nieuwkomer, Beste Album, Beste Single (voor 'Ik Neem Je Mee') en als Serious Talent. Racoon, Go Back To The Zoo en Kraantje Pappie deden eveneens goede zaken.

Racoon een van de favorieten voor 3FM Awards

Racoon mag zich rijk rekenen met vier nominaties op zak. Ze maken kans op de Awards voor Beste Artiest Pop en Beste Artiest Band en kunnen ook Beste Single ('No Mercy') en Beste Album (Liverpool Rain) in de wacht slepen. Ze wonnen de 3FM Award voor Beste Single al eens in 2006 voor 'Love You More' en werden in dat jaar ook uitgeroepen tot Beste Artiest Pop.

Go Back To The Zoo vier maal genomineerd

Go Back To The Zoo is genomineerd in de categorieën Beste band, Beste live act, Beste artiest rock en Beste single (voor Smoking on the Balcony).

Kraantje Pappie drie nominaties

Kraantje Pappie is in de race voor Beste nieuwkomer, Beste artiest hiphop en Beste single (voor Waar is Kraan?). De Jeugd van Tegenwoordig, Tim Knol en Moss zijn allen tweemaal genomineerd.

Serious Talent Award gekozen door vakjury

Voor de Serious Talent Awards kan niet worden gestemd. Daar buigt een vakjury zich over. Genomineerd zijn Chagall, Chef'Special, Dotan, Gers en Kensington.

>> Lees meer over de Serious Talent Awards
>> Alle nominees op een rijtje

Ster advertentie
Ster advertentie