3FM Awards

3FM Awards: de singles van Racoon

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Awards: de singles van Racoon

Time flies when you're having fun! Twintig singles bracht Racoon al uit sinds de oprichting vijftien jaar terug en de Zeeuwse band heeft momenteel meer succes dan ooit.

Het is zover: we zitten middenin de week van de 3FM Awards! We maken ons op voor een waar koninklijk spektakel in de Gashouder. Maar liefst twaalf verschillende awards zijn er te vergeven over in totaal veertig genomineerden. Heb jij al een beslissing gemaakt? Breng nog tot donderdagmiddag 18 april je stem uit!

De singles van Racoon

Racoon wordt opgericht nadat Bart van der Weide en Dennis Huige in 1996 stoppen met hun hardcoreband Vict'em en zich op akoestische muziek storten. Bassist Stefan de Kroon en drummer Paul Bukkens voegen zich in 1997 bij de band en zo wordt Racoon geboren. De Zeeuwse band maakt in 2013, na 15 jaar bestaansgeschiedenis en twintig singles, de balans op en brengt het verzamelalbum The Singles Collection uit.

'Feel Like Flying' (2000)

'Feel Like Flying' is de eerste single van Racoon die in 2000 wordt uitgebracht. Het nummer is afkomstig van debuutalbum Till Monkeys Fly, dat ze met producer Michel Sloots opnamen. 'Feel Like Flying' wordt op 3FM meteen uitgeroepen tot een Megahit en mede door het succes van die eerste single staat Racon in de zomer van 2000 op onder meer Lowlands en Parkpop.

Racoon - 'Feel Like Flying'

'Love You More' (2005)

Na 'Happy Family' is 'Love You More' de tweede single afkomstig van Racoons tweede studioalbum Another Day. Hoewel 'Happy Family' het prima doet, groeit 'Love You More' uit tot een monsterhit. De video bij het liefdesliedje is onderdeel van een kleine film die onder andere op het Nederlands Film Festival wordt getoond.

Racoon - 'Love You More'

'Lucky All My Life' (2008)

Na het grote succes van Another Day ligt de lat hoog voor Racoon. Maar waarom veranderingen aanbrengen in je muziek als je een succesformule te pakken hebt? Racoon zet de koers die ze op Another Day hebben gevaren met pakkende popliedjes als 'Love You More' en 'Laugh About It' voort op Before You Leave. 'Lucky All My Life' is de eerste single en is weer een mooi luisternummer om heerlijk bij weg te zwijmelen.

Racoon - 'Lucky All My Life'

'No Mercy' (2011)

Met Liverpool Rain lijkt Racoon in 2011 een hele andere weg in te slaan. De plaat is voor een deel opgenomen in de Abbey Road Studios in Londen. Met 'No Mercy' laat de Zeeuwse band meteen horen hoe dat hele album klinkt: groots, een tikje soulvol en met mooie arrangementen ingespeeld door het London Chamber Orchestra.

Racoon - 'No Mercy'

'Oceaan' (2012)

Racoon maakt voor het eerst een Nederlandstalig uitstapje met 'Oceaan', dat de band speciaal schreef voor de soundtrack van Alles Is Familie. Bart, Dennis, Stefan, Paul en Door winnen de Edison-publieksprijs voor Beste Song en zijn met het nummer ook genomineerd voor een 3FM Award voor Beste Single.

Racoon - 'Oceaan'

3FM Awards

Hoewel Racoon eigenlijk Engelstalige muziek maakt, waagde de band zich voor de soundtrack van de film Alles Is Familie aan het Nederlandstalig nummer 'Oceaan'. Voor 'Mercy' kregen ze in 2012 de 3FM Award voor Beste Single en het zou zomaar kunnen dat ze die met 'Oceaan' weer binnenslepen. Ook zijn ze genomineerd in de categorieën Beste Band, Beste Artiest Pop en Beste Live Act.

3FM Awards Extra met Racoon

De 3FM Awards zijn natuurlijk live te volgen via de radio, maar we zenden ook uit op Nederland 3. Tussen 20.25 en 21.45 uur zie je de awardshow, maar vanaf 21.45 uur kun je ook nog genieten van 3FM Awards Extra. In een halfuur durende televisiespecial zie je aansluitend op de 3FM Awards live een optreden van Racoon vanuit de Gashouder in Amsterdam. Stem dus donderdagavond 18 april af op Nederland 3!

Ster advertentie
Ster advertentie