3FM Awards

"Chef'Special is bijna te groot voor Nederland"

  1. Nieuwschevron right
  2. "Chef'Special is bijna te groot voor Nederland"

Het is alweer bijna tijd voor de 3FM Awards... Goed nieuws voor Chef'Special, want ze treden op én zijn genomineerd!

(Fotograaf: Ben Houdijk)

Chef'Special ken je van hits als 'Scribblin'', 'In Your Arms' en 'Peculiar'. Én natuurlijk van het feit dat ze bij de 3FM Awards 2015 naar huis gingen met de titel Beste Band. Dit jaar zijn ze genomineerd in dezelfde categorie. 3FM DJ Michiel Veenstra vertelt je waarom Chef'Special de nominatie voor Beste Band absoluut verdiend heeft.

"Jarenlang presenteerde ik de avondshow van 3FM. In die jaren heb ik heel wat bands (die nu aan de top van Nederlandse muziekscene staan) zien opstarten. Voor het eerst als 3FM Serious Talent optreden, in dertig pogingen een afgeragd busje volproppen met apparatuur, met iedere single sterker in hun schoenen staan... Fantastisch om te zien, die ontwikkeling.

Een heel goed voorbeeld van zo'n band is Chef’Special. Zij zijn vanaf dag één al eager om alleen maar beter te worden, en niet één maar drie stappen vooruit te zetten. Hun eerste album One For The Mrs bracht een aantal radiohitjes én een ijzersterke livereputatie. Ze deden in mijn uitzending een cover van 'Ready Or Not' van The Fugees, een band die zanger Joshua aanzette tot het maken van muziek. Dit was zó tof dat de 'heldencover' een vast onderdeel werd tijdens de bezoekjes van livebands.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het tweede album van Chef'Special liet lang op zich wachten: Joshua's vader, tevens groot supporter van de band, overleed en dat veranderde alles. Joshua worstelde er erg mee: wilde hij daarover schrijven of niet?

Uiteindelijk schrijft Joshua maanden later in New York onverwachts het eerbetoon 'In Your Arms'. Middenin de nacht, een paar uur voor de opnames van het tweede album zouden beginnen. Dit nummer wordt uiteindelijk de grote doorbraak van Chef'Special. De band die tot dat moment vooral bekend staat om hun energieke liveshows, valt nu op door een ballad.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

En dat gaat in februari 2016 zelfs de landsgrenzen over... Het toonaangevende muziekplatform Billboard tipte 'In Your Arms' als Toekomstige Hit voor Amerikaanse radio. Het tweede album, Passin' Through, is inmiddels twee jaar oud. Maar nu, op het kantelpunt van doorbreken in Amerika, is het tijd dat wij vanuit Nederland het signaal geven dat de mannen onze support volledig hebben! Ze verdienen de nominatie voor Beste Band absoluut."

Je voelt 'm aankomen...

Je kunt dus stemmen. Op Chef'Special als Beste Band. Vind jij ook dat de mannen dit verdienen? Laat jezelf horen via 3FM.nl/awards! Wil je ze live bewonderen? Kom dan langs tijdens de awardshow op op 28 maart, Chef'Special verzorgt een optreden!

Ster advertentie
Ster advertentie