3FM Awards

Schaal van Rigter gaat naar Handsome Poets

  1. Nieuwschevron right
  2. Schaal van Rigter gaat naar Handsome Poets

De Handsome Poets hebben de Schaal van Rigter in ontvangst genomen voor hun single 'Sky On Fire', het meest gedraaide nummer van een Nederlandse artiest op 3FM van het afgelopen jaar.

De Handsome Poets hebben vanmorgen de Schaal van Rigter in ontvangst genomen uit handen van Sanne Hans. Ze kregen de prijs voor hun single 'Sky On Fire', die het afgelopen jaar de meest gedraaide single op 3FM was van Nederlandse bodem. De prijs is vernoemd naar de in 2004 overleden oud-3FM DJ Wim Rigter.

>> Lees meer over Wim RIgter

Handsome Poets winnen de Schaal van Rigter

Hun optreden in de 3FM studio werd bruut verstoord door het brandalarm. Iedereen leek geëvacueerd te worden en dus werd de band op stel en sprong naar de uitgang van het pand gelokt. Daar stond de vriendin van de drummer, Sanne Hans, a.k.a. Miss Montreal, hen op te wachten met de Schaal van Rigter.

Sanne Hans overvalt Handsome Poets

Sanne mocht de Award aan hen uitreiken in haar rol als oud-winnares. Zij werd in 2012 verrast in de Coen en Sander Show, waarvan de beelden ons nog helder in het geheugen staan. Ze kreeg destijds de Schaal van Rigter voor haar single 'Wish I Could'.

>> Kijk hier de uitreiking van 2012 terug

3FM Awards nominaties

Het geluk van de Handsome Poets hoeft nog niet opgebruikt te zijn, want ze hebben ook nog twee nominaties voor de 3FM Awards op zak voor 'Beste Single' en 'Beste Band'.

Winnaars van de Schaal van Rigter door de jaren heen

Ze scharen zich nu in een rijtje van illustere namen. Hieronder een overzicht van de winnaars van de Schaal van Rigter door de jaren heen en de bijbehorende playlist.

2012: Miss Montreal - 'Wish I Could'
2013: Handsome Poets - 'Sky On Fire'
Ster advertentie
Ster advertentie