3FM Awards

DI-RECT grote winnaar van de 3FM Awards 2020

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. DI-RECT grote winnaar van de 3FM Awards 2020

De 3FM Awards 2020 zijn dit jaar nét even wat anders dan normaal. Zonder publiek maar wel live vanuit het Patronaat in Haarlem. Daar reiken 3FM-dj's Frank van der Lende en Eva Koreman de belangrijkste muziekprijzen van 3FM uit. Met o.a. optredens van DI-RECT, Typhoon, Eefje de Visser, WIES, Akwasi en EUT.

DI-RECT wint 3FM Award voor ‘Beste Track’

Het is de eeuwenoude 3FM Awards-vraag: wie maakte het beste liedje van het afgelopen jaar. Er waren 10 genomineerden en het stemmen was hier spannend tot het bittere eind. Maar de uiteindelijk pakt DI-RECT met 'Soldier On' de 3FM Award voor ‘Beste Track’.

DI-RECT wint 3FM Award voor ‘Beste Livestream’

Door het wegvallen van veel live optredens in 2020, werden artiesten genoodzaakt om het eens via livestreams te proberen. Dit resulteerde in unieke en prachtige videostreams én een nieuwe categorie binnen de 3FM Awards. Genomineerd waren: Racoon vanuit Paleis Soestdijk, Martin Garrix live on Dutch waters, Akwasi live vanuit Bitterzoet, DI-RECT vanaf de Pier in Scheveningen en WIES live vanuit Paradiso. De winnaar is DI-RECT!

TypHoon wint 3FM Award voor 'Beste Muzikale Initiatief'

Door alle coronmaatregelen zag 2020 er qua live muziek anders uit. Geen festivals en minder en kleinere optredens. Maar het boodt ook ruimte voor nieuwe en creatieve muzikale initiatieven. Genomineerd voor deze categorie waren: de concertfilm van Eefje de Visser, De Tuin van 2020 (mede opgezet door Typhoon), Walk The Line van TivoliVredenburg, de Lager Than Live-concerten van Mojo en de wandelclub van Tim Knol. De winnaar: De Tuin van 2020!

de Schaal van Rigter

Eén avond voor de 3FM Awards werd er al een 3FM Award uitgereikt. Namelijk de Schaal Van Rigter. Een award voor het meest gedraaide liedje op 3FM van eigen bodem. 3FM-dj's Frank van der Lende en Eva Koreman mochten 'm tijdens De Vooravond uitreiken aan Eefje de Visser voor haar track 'Oh'. Bekijk het moment hieronder terug.

3FM Talent Award

En eerder in 2020 tijdens Noorderslag in Groningen mocht WIES al de 3FM Talent Award voor dit jaar in ontvangst nemen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie