3FM Awards

3FM Awards: de zegetocht van Kensington

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Awards: de zegetocht van Kensington

Een goede band verdient een tweede kans. Kensington werd dit jaar opnieuw genomineerd voor de 3FM Serious Talent Award en nam die verdiend mee naar huis. Maar daar blijft het niet bij..

Het aftellen is begonnen! Het mag dan nog ruim een maand duren voordat Willem-Alexander ingehuldigd wordt, 3FM kroont over precies 16 nachtjes 's lands beste artiesten met de prestigieuze 3FM Awards. In aanloop naar 18 april stellen we alle genomineerden nog even aan je voor.

De zegetocht van Kensington

Kensington wordt in augustus 2010 3FM Serious Talent met het nummer 'Youth'. Eloi, Casper, Jan en Niles hebben dan al in het voorprogramma van Bombay Bicycle Club gespeeld en verzorgen later ook de support voor The Wombats. Debuutalbum Borders doet het goed en komt zelfs uit in Canada en de Verenigde Staten. Toch volgt de echte doorbraak van Kensington pas in 2012, wanneer het tweede album Vultures verschijnt.

Kensington - 'Youth' live in Bring It On! in 2010

Van Vultures worden vier redelijk succesvolle singles uitgebracht, namelijk 'We Are The Young', 'Send Me Away', 'No Way Out' en 'Don't Look Back'. De grote doorbraak komt wanneer wordt aangekondigd dat Vultures ook in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en België wordt uitgebracht. Kensington neemt voor de internationale editie van Vultures een nieuw nummer op dat ook op de plaat verschijnt.

Kensington - 'Home Again'

'Home Again' wordt zo enthousiast ontvangen, dat ze besluiten het nummer ook uit te brengen als single. Het is een goede zet, want 'Home Again' groeit in korte tijd uit tot de dan toe grootste hit van Eloi, Casper, Jan en Niles. 'Home Again' ontgaat ook de bandleden van Coldplay niet: Chris Martin en de zijnen plaatsen het nummer op hun eigen website.

Kensington - 'Home Again' live bij Giel in 2013

3FM Awards

Nog meer dan de voorgaande jaren lijkt 2013 hét jaar van Kensington te worden. Ze moesten het in 2012 nog afleggen tegen Gers Pardoel, maar het mag je niet ontgaan zijn dat Kensington er op Paaspop dit jaar wél met de 3FM Serious Talent Award vandoor ging. Het zou zomaar een hele mooie voorbode voor de 3FM Awards kunnen zijn.

Kensington wint de Serious Talent Award op Paaspop

Kensington maakt kans op drie 3FM Awards

Kensington treedt op 18 april op tijdens de 3FM Awards en maakt ook daar nog eens kans op drie Awards: die voor Beste Rock, Beste Album en Beste Live Act. Ze zijn een van de vier artiesten met vier nominaties op zak, waarvan ze er in het Paasweekend dus al één verzilverde. Deze hardwerkende band bewees dit jaar eens te meer dat ze ertoe doen in de Nederlandse popmuziek, en daarbuiten.

Ster advertentie
Ster advertentie