3FM Awards

3FM Awards: de twee gezichten van The New Shining

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Awards: de twee gezichten van The New Shining

The New Shining maakte al indruk als rockband, maar verblufte iedereen met hun akoestische liedjes. Is 'Can't Make Up My Mind' wat jou betreft de beste single van het jaar?

Het aftellen is begonnen! Het mag dan nog ruim een maand duren voordat Willem-Alexander ingehuldigd wordt, 3FM kroont over precies 20 nachtjes 's lands beste artiesten met de prestigieuze 3FM Awards. In aanloop naar 18 april stellen we alle genomineerden nog even aan je voor.

De twee gezichten van The New Shining

Met de release van hun dubbelalbum Stripped/Full Circle liet rockband The New Shining in mei 2012 een bijzondere, nog onbekende kant van zichzelf zien. Op Stripped werden de elektrische gitaren verruild voor akoestische. De 'wall of sound' veranderde in de 'sound of silence', een transformatie die zanger Nax niet in de koude kleren is gaan zitten. Hij liet nieuw licht schijnen over zijn leven en besloot dat het even helemaal anders moest.

Het gaf The New Shining frisse moed, waardoor ze drie jaar na hun Serious Talent-schap op eigen benen een ijzersterk dubbelalbum afleverden, aangevoerd door de single 'Can't Make Up My Mind'. The New Shining stort zich nu definitief op akoestische muziek.

The New Shining - 'Can't Make Up My Mind' afkomstig van Stripped

Stripped/Full Circle

The New Shining werd in 2009 3FM Serious Talent. De band besloot in 2010, nota bene tijdens de opnames van hun volgende album, een andere weg in te slaan. Zanger en gitarist Nax sloot verbleef hele maanden in de studio en werd behoorlijk met zichzelf geconfronteerd. Hij overzag zijn leven, zijn relatie, de band en vriendschappen en maakte een nieuwe start. Hij vertelde daar openhartig over toen The New Shining in december 2012 te gast was bij Giel.

Door muziek te schrijven kwam Nax een donkere periode in zijn leven door. Hij zette zijn verhaal op muziek en het leverde de plaat Stripped op. Om de cirkel rond te maken werden er ook een aantal rocksongs opgenomen, die op een tweede schijfje getiteld Full Circle terechtkwamen.

The New Shining - 'Burning Down Love' afkomstig van Full Circle

3FM Awards

The New Shining is een band met twee gezichten, die bij 3FM allebei in de smaak vallen. Giel Beelen betitelde de band in 2009 al als “uniek in zijn soort, want zo'n heavy rockband kennen wij helemaal niet in Nederland”. Rob Stenders noemde The New Shining onlangs nog "ons volgende grote exportproduct".

The New Shining heeft zijn predicaat 3FM Serious Talent het afgelopen jaar meer dan waargemaakt, dus een nominatie voor de Serious Talent Award is op zijn plek. Voor die award kun je niet stemmen, maar jullie waren net zo enthousiast over The New Shining als wij, waardoor de band ook kans maakt op de 3FM Award voor Beste Single met 'Can't Make Up My Mind'.

Ster advertentie
Ster advertentie