3FM Awards

Douwe Bob wint de Schaal van Rigter

  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob wint de Schaal van Rigter

'Sweet Sunshine' was in 2015 de meest gedraaide Nederlandse single op 3FM. Douwe Bob kreeg de award uitgereikt van niemand minder dan zijn eigen moeder!

(Fotograaf: Ben Houdijk)

Stel je voor... Je komt naar 3FM om live te spelen bij Giel op De Speelplaats, verrast je bloedeigen moeder je met de Schaal van Rigter!

(Fotograaf: Ben Houdijk)

'Sweet Sunshine'

Vorige zomer brak de zon letterlijk en figuurlijk door in de studio toen het nummer werd gedraaid. Douwe Bob schreef 'Sweet Sunshine' in Zuid-Frankrijk:

"De omgeving waar je bent, daar haal je veel inspiratie uit. Ik heb voor het nieuwe studioalbum veel geschreven in Zuid-Frankrijk. Dat is natuurlijk een heel andere omgeving dan Nederland, vooral Amsterdam. Het nummer 'Sweet Sunshine' had ik nooit in Nederland kunnen schrijven. Het hád wel gekund, maar dat zou niet heel dicht bij de realiteit staan. Hier regent het altijd."
- Douwe Bob

In mei 2015 werd 'Sweet Sunshine' uitgeroepen tot 3FM Megahit.

3FM Awards 2016

De Schaal van Rigter is onderdeel van de 3FM Awards. Douwe Bob maakt ook nog kans op drie andere 3FM Awards, in de categorie Beste zanger, Beste Pop en Beste Single, eveneens voor de track ‘Sweet Sunshine’.

>> Stem hier voor de 3FM Awards

Kom naar de uitreiking!

De overige awards worden maandag 28 maart uitgereikt in TivoliVredenburg in Utrecht. Dit jaar vieren we de 3FM Awards nóg groter. Met vijf zalen en meer dan twintig live optredens wil je deze dag absoluut NIET missen! En dat hoeft ook niet:

>> Koop hier je ticket.

Gefeliciteerd Douwe!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie