Meer NPO

Smooth Criminal

'Smooth Criminal' is de zevende single van het album Bad uit 1987. Jackson haalt met dit nummer de eerste plek in de Nationale Hitparade. De clip, met een nieuwe serie klassieke dancemoves van Jackson, is een hoofdact in de fantasiefilm Moonwalker. 'Smooth Criminal' zelf wordt uitgebracht met een tien minuten durende clip uit de film. Jackson wilde echter eerst de clip in westernstijl opnemen, uiteindelijk 'belandde' Jackson in een louche nachtclub uit de jaren '30. De opnames van Michael Jacksons hitalbum Bad zijn een van de duurste ooit. Alleen aan ‘Smooth Criminal’ werkten al 22 mensen mee. De Amerikaanse rockers Alien Ant Farm hebben in 2001 een hit met een cover van dit nummer.

Songs van Michael Jackson

Artiesten

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen

Als je deze optie kiest worden je gegevens opgeslagen in een cookie. We gebruiken deze cookie alleen zodat je deze gegevens niet elke keer opnieuw hoeft in te vullen.

Je moet minimaal 16 jaar zijn om deel te nemen aan deze dienst. Wil je meer informatie over hoe NPO omgaat met je gegevens, lees dan ons privacy statement