Artiest

Kontrust

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Kontrust
De Oostenrijkse dame en heren van Kontrust maken al vanaf 2001 harde rockmuziek dat ze mengen met metal en invloeden uit de Alpen. Beïnvloed door verschillende muziekstijlen maken ze heel gevarieerde muziek. Begin 2010 groeit de single 'Bomba' uit tot een kleine muziekhype.

Agata Jarosz en Stefan Lichtenberger zingen, Robert Ehgartner speelt gitaar, Gregor Kutschera zorgt voor de baspartijen, Roman Gaisböck zit achter de drums en Manuel Halgmüller is percussionist. Allemaal gehesen in lederhosen of andere klederdracht vormen ze de Oostenrijkse cross-over-band Kontrust.

We!come Home

Eigenlijk maakt Kontrust al vanaf 2001 muziek, maar het eerste echte wapenfeit in de de huidige bezetting komt pas in 2005. Dan komt het album We!come Home uit in Oostenrijk. De single 'Phono Sapiens' scoort dan airplay op de Oostenrijkse radio en de clip wordt gedraaid op de muziekzenders in hun thuisland.

Austrian Newcomer Award

Na de albumrelease bestaat het leven voor de bandleden voornamelijk uit touren. Ze geven meer dan 200 optredens in Oostenrijk, Duitsland, Italië, Zwitserland en Polen. Het harde werken wordt in 2006 beloond met een Austrian Newcomer Award.

Tweede album

Na al het getour duiken de dame en heren de studio weer in om daar het tweede studio-album op te nemen. Dit album, Time To Tango, komt uit in 2009, net als de eerste single van deze plaat: 'The Smash Song'.

Bomba

De tweede single van Time To Tango is het knallende 'Bomba' en zorgt voor een kleine muziekhype over internet en op de radio.

Tracks van Kontrust