Artiest

People You Know

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. People You Know
People You Know is de nieuwe naam van Sneakerfreak. Begonnen als akoestische band in 2003. Debuutalbum Go verschijnt in maart 2006 ondersteund door de singles 'School', 'Yellow Notes' en 'Killaloe'. In 2008 tourt de band met Room Eleven en verandert de naam in People You Know. In september 2008 verschijnt het album People You Know.

Samenstelling

People You Know maakt popmuziek. Oorspronkelijk akoestische pop. Van luisterliedjes naar snelle nummers. In den beginne gemaakt door twee gitaristen (Ferry van der Groep & Lourens van Haaften) en één zanger (Arthur van Westerop). 

De eerste stapjes

De band begint in 2003 met live optreden, waarna o.a. Noorderslag, Metropolis, Oerol en Motel Mozaique volgen. Maar ook voorprogramma's bij Racoon en Darryl Ann. De single Naked + David wordt in augustus 2004 in eigen beheer uitgebracht. De band debuteert daarmee op Radio 2 en 3FM.

School

Het drietal slijpt en schaaft ondertussen aan de nummers om er zo een volwaardig album van te kunnen maken. Tijdens een optreden in de vroege ochtend bij 3FM wordt live het nummer 'School' gespeeld. De opname van dit nummer wordt tijdens de 3FM Serious Request voor Darfur opgepikt door Claudia de Beij en regelmatig gedraaid.

Studiowerk

Als het slijpen en schaven in een ver gevorderd stadium is, duiken de mannen de geïmproviseerde studio van Lourens in (voor de gelegenheid omgedoopt tot Studio Ini-mini) om te beginnen aan de opnames van hun debuutalbum.

Aankleden

De kale gitaarmuziek wordt tijdens deze sessies aangekleed met achtergrond zang, drums, strijkers en computereffecten. De ruwe opnames worden uiteindelijk in de zomer van 2005 afgemixt in de Amsterdamse Studio 150, waar o.a. ook Paul Weller zijn album Studio 150 heeft laten afmixen.

Van Katoen

Lourens verruilt in juli 2005 zijn vaste band Van Katoen om zich fulltime te kunnen richten op SneakerFreak. Zijn plaats in Van Katoen wordt ingenomen door Marijn van der Maat.

Go

Het eindresultaat van dit harde werken is het album Go. Arthur, naast muzikaal getalenteerd ook grafisch begaafd, maakt de illustraties van het hoesje. De albumpresentatie vindt plaats in maart 2006 in het Rozentheater in Amsterdam. Ter ondersteuning van het album speelt SneakerFreak onder andere als support act bij Starsailor, The Veils, a balladeer, IOS, Racoon, Johan en Heather Nova, Spinvis en The Sheer.

Visdis

Een 'ruzie' met Solo loopt in 2006 hoog op om te eindigen in een ludiek visexperiment aan de Oudegracht in Utrecht. De media duiken er bovenop: Hart van Nederland, RTL7's VIS TV, 3FM Serious TV, De Wereld Draait Door.

Van Sneakerfreak naar People You Know

Met de komst van drummer Pimba (ex-Serious Talent Oxyde-9, ook invaldrummer voor Giovanca) en bassist Marco van Os wordt het ook tijd voor een nieuwe naam. Sneakerfreak roept verkeerde associaties op, vinden de bandleden. Daarom is de nieuwe naam: People You Know.

2008: Tour met Room Eleven

In 2008 werkt People You Know aan een nieuw album en een nieuwe naam. Ondertussen tourt de band met Room Eleven. De nieuwe naam is People You Know. Dat is tevens de naam van het album. Eerste single 'Bigger Things' wordt gedraaid door 3FM-DJ Timur, die de single 'School' in 2006 al helemaal grijsgedraaid heeft. Ook Radio 1 en De Sandwich op Radio 2 draaien de single.