Artiest

Jose Gonzalez

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Jose Gonzalez
Ondanks zijn Spaans klinkende naam is Jose Gonzalez toch echt van Zweedse komaf. Zijn muzikale voorkeur gaat echter uit naar de exotische klanken van het Latijns-Amerikaanse genre. Jose brengt in 2001 in Scandinavië al een solosingle uit, maar breekt op 27 jarige leeftijd pas echt door met zijn single 'Heartbeats'.

Muzikale invloeden

De Latijns Amerikaanse muziek heeft José al vroeg in zijn greep. De vader van José, zelf geen onverdienstelijk zanger, brengt hem al vroeg in aanraking met het genre, maar laat José ook proeven van andere klassiekers als de Beatles. Er is een gitaar aanwezig in huize Gonzalez en José maakt gretig gebruik van de songboeken die hier aanwezig zijn. Zo leert hij Bosa Nova's spelen en raakt hij wegwijs in het oeuvre van de Fab Four. 

Flamenco

Zoals iedere beginnende gitarist wil ook José zijn geluk beproeven in een bandje en dus wordt hij bassist in het punkbandje Back Against The Wall. Met vele omzwervingen langs Indie rock en de Hardcore scene van Gothenburg, neemt hij toch weer de akoestische gitaar ter hand en verdiept hij zich meer en meer in de flamenco. Zijn kenmerkende stijl is volgens hem dan ook een verfijnde mix van flamenco, bossanova, klassieke muziek en de Beatles.

Tracks van Jose Gonzalez