Artiest

Traumahelikopter

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Traumahelikopter
Een cassettebandje, twee vinylsingles en een enorme livereputatie, dat was het enige wat er in het begin bekend was van Traumahelikopter. Maar daar komt verandering in als ze op Noorderslag 2013 hun ongetitelde debuutalbum presenteren.

Een thuiswedstrijd voor de oprechte Groninger garagerocktrio Traumahelikopter. Ze worden in november 2012 benoemd tot 3voor12 Hollandse Nieuwe en zorgen in januari 2013 voor een van de luidste optredens van Noorderslag in Groningen.

Het ontstaan van Traumahelikopter

De band wordt opgericht in 2010 door Mark Lada, Daan van Dalen en Roel Merlot. Ze kennen elkaar uit de Groningse concertzaal Vera. Al snel brengt de band twee singles uit. In 2012 tekenen ze een contract bij Excelsior en beginnen ze met het opnemen van een debuutalbum. in december verschijnen twee singles, 'Bad Day' en 'Kids', als voorproefje van de plaat die nog moet komen.

Titelloos debuutalbum

In januari 2013 brengt Traumahelikopter een titelloze plaat uit. De band treedt in het voorjaar op in de Verenigde Staten, waar zij in Californie een cassettealbum met de titel Down In The City uitbrengen op het label Burger Records. In de zomer van 2013 zijn de mannen terug in Nederland voor een uitgebreide festivaltour. Ze staan onder andere op Paaspop, Best Kept Secret en Lowlands.

Tweede studioalbum

'Alone' is de eerste single van het album I Don't Understand Them At All. Deze plaat wordt in maart 2014 uitgebracht. Op het tweede album van Traumahelikopter kruipen we in het hoofd van zanger en gitarist Mark Lada, die schrijft over vervreemding, eenzaamheid en wanhoop.

Tracks van Traumahelikopter