Artiest

Typhoon

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Typhoon
Typhoon oftewel Glenn Randamie is bekend van hits zoals ‘Zandloper’, ‘Surfen’ en ‘Alles Is Gezegend’. Door zijn muziek te rappen, spreken en zingen probeert hij een boodschap over te brengen, je bent genoeg en wij zijn liefde.

 Op 6 augustus 1984 wordt Glenn de Randamie geboren. Hij is de jongste van een muzikaal gezin. Zijn zus is zangeres en zijn twee grote broers zijn rappers. Het kan dan ook niet anders dat Glenn ook de muziek in gaat.

Rudeteenz

De eerste hiphopformatie waar Typhoon in terecht komt heet Rudeteenz, deze formatie bestaat uit Typhoon, zijn broerBlaxtar en Phreaky Roci van Opgezwolle. Rudeteenz houdt geen stand maar Typhoon is te horen op een paar nummers van Opgezwolle en staat op verzamelalbum ‘Vet Verse Flows’ met ‘Het Doek Valt’ en ‘Alea Lacta Est’.

Top notch

In 2004 haalt hij zijn vwo-diploma en wint hij de “Grote Prijs van Nederland” in de categorie R&B HipHop. Hij werkt dan twee jaar en wordt dan getekend bij Nederlands hiphop label Top Notch. Naast verschillende samenwerkingen werkt Typhoon ook solo. In 2007 brengt hij zijn debuutalbum Tussen Licht En Lucht uit. Hij heeft zo'n tweeënhalf jaar keihard gewerkt en is tevreden met het resultaat. Een jaar later wint hij de Zilveren Harp.

Fakkelbrigade

Rico en Sticks van Opgezwolle vormen samen met A.R.T., James en Typhoon in 2009 de hiphopformatie Fakkelbrigade. De groep brengt in hetzelfde jaar het album Colucci Era uit maar hebben daarna geen muziek meer uitgebracht.

 Chocolade

Aan het einde van 2009 brengt Typhoon samen met New Cool Collective de EP Chocolade uit. Op dit album staat ook ‘Bumaye’ wat eerder al op de ‘Kings Soundtrack’ van The Flexican stond. Wanneer je dit live hoort kun je niet stil blijven staan.

Lobi Da Basi

Van 2010 tot 2013 is het vrij stil rondom Typhoon naast was singles en mee doen aan Ali B Op Volle Toeren later gaf hij aan dat hij moeite had met zijn persoonlijke en muzikale identiteit. Na drie jaar komt hij in 2014 terug met het album ‘Lobi Da Basi’ dat betekent ‘Liefde is de baas’. Op dit album staan hits zoals ‘Hemel Valt’, ‘Surfen’ en ‘Zandloper’.

Serious Request ‘15

Typhoon weet zijn talenten in 2015 ook in te zetten voor 3FM Serious Request. Hij schrijft daarvoor het themanummer 'Niet Weglopen'. Het is sowieso een mooi jaar voor Typhoon: hij verkoopt twee keer de Heineken Music Hall uit. En 2016 krijgt een kickstart als hij optreedt tijdens alle avonden van De Vrienden Van Amstel Live.

Nieuwe muziek

In 2018 kwam Typhoon erachter dat hij een zware burn-out had. Door middel van liefde, zijn geloof, therapie en veel rust is hij weer de oude geworden Het is weer tijd voor nieuwe muziek en brengt hij ‘Ogen Dicht’ en ‘Alles Is Gezegend’ uit. Hij gebruik de coronacrisis nu om de puntje op de i te zetten voordat zijn nieuwe album uitkomt.