Artiest

Ben Lee

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Ben Lee
Ben Lee is een van de jongste singer/songwriters uit Australië. Hij werd al bekend als tiener als lid van de band Noise Addict.

De groep neemt een demo op in de slaapkamer van Ben Lee. Daarna wordt Noise Addict in 1993 gespot door Steve Pavlovic van de kleine onafhankelijke platenmaatschappij Fallaheen Records. Hij ziet de tiener groep spelen en biedt ze een conctract aan. Door Steve’s connecties in de muziekindustrie, groeit de band al gauw uit tot veelbelovende nieuwkomer. Onder de naam DEF wordt hun demo als album in de Verenigde Staten uitgebracht. Op dat moment is de gemiddelde leeftijd van de jongens 14 jaar!

Solo

Hun eerste single is ‘I Wish I was Him’. Door schoolverplichtingen is het voor de band moeilijk om te toeren. Ben neemt dan een solo-album op, getiteld Grandpaw Would. Hiermee toert hij vervolgens in zijn eentje in de V.S. Tijdens de optredens wordt hij begeleid door een Amerikaanse band. Op dat moment is Lee 16 jaar. 

Op het moment dat de jongens van school gaan neemt Noise Addict eindelijk een album op en vertrekt de groep naar Amerika voor een tour. Maar niet lang daarna gaat het mis en de groep valt uit elkaar. De inmiddels 18-jarige Ben Lee brengt dan zijn tweede akoestische solo-album uit. Dit album is getiteld Something To Remember Me By. Het album Breathing Tornadoes komt uit in 1998.

Relatie

Het nummer ‘Cigarettes Will Kill You’, wordt bijna een nationale hit in Australië. Door zijn relatie met actrice Claire Danes krijgt de jonge Lee nog meer bekendheid. Hey You. Yes You wordt uitgebracht in 2002. Dit album wordt gevolgd door het album Awake Is The New Sleep uit 2005. De eerste single van deze plaat is getiteld ‘Catch My Disease’.

Tracks van Ben Lee