Artiest

Celeste

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Celeste
De Britse zangeres zingt met een overweldigende soulstem waarmee ze je doet denken aan een mix tussen Adele en Amy Winehouse.

Op haar zestiende plaatste Celeste een video op YouTube. Dit krijgt al snel de aandacht en van het een komt het ander: ze komt in de beroemde Sarm West Studios terecht waar ze verschillende sessies heeft. In deze studio kwamen grote artiesten als Paul McCartney, Rihanna, en The Clash. Vanaf hier ging het alleen maar opwaarts. Ze bracht verschillende singles uit in het jaar. 

In 2017 brengt Celeste haar debuut EP 'The Milk And Honey' uit onder het Lily Allen's Bank Holiday Records label. Een jaar later, na een grote deal sluit ze zich aan bij het het Britse platenlabel Polydor. Bij dit label leert ze Micheal Kiwanuka kennen, ofja, Micheal leerde Celeste kennen. En hij zag talent in haar, dus neemt hij haar mee op tour. Na de tour brengt ze in 2018 haar five-track EP 'Lately' uit. Eind 2019 brengt Celeste haar debuut album 'Compilation 1:1' uit en begin 2020 bemachtigd ze dan ook een plekje op de 3FM Playlist met Stop This Flame.

In 2019 wordt de Britse zangeres uitgeroepen tot BBC's Music Introdocing's Artist Of The Year. Een titel die je in je zak kunt steken: met deze prijs bekijkt de muziekwereld welke artiesten er het aankomende jaar kunnen doorbreken. Eerder pakte Adele en Sam Fender ook deze prijs. 

Tracks van Celeste