Artiest

Lisa Hannigan

  1. Musicchevron right
  2. 3FM Artiestenchevron right
  3. Lisa Hannigan
Ierse zangeres die in samenwerking met singer-songwriter Damien Rice in de bekendheid treedt. Lisa Hannigan zingt een duet met Rice voor zijn albums O en 9. In 2008 komt ze met haar eigen debuutalbum Sea Sew. Haar tweede album Passenger verschijnt in 2011.

Samenwerking Damien Rice

Hannigan staat de eerste zes jaar als artiest bekend als het meisje naast Damien Rice. Vanaf het album O blijkt ze meer te zijn dan een achtergrondzangeres en valt op met een tweetal duetten met de zanger. In 2007 meldt Rice dat Lisa Hannigan niet meer welkom in in zijn band. Vanaf dat moment gaat zij solo verder.

Sea Sew

Al snel gaat Hannigan door met het schrijven van nieuw werk. Zo komt Sea Sew uit in 2008, nog geen jaar voor de afgebroken samenwerking met Damien Rice. Het album en bijhorende single ‘Lille’ scoren goed in Ierland en wordt daarbuiten ook opgemerkt. Na het uitbrengen van dat album plant Hannigan in 2009 een aantal festivals in Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Passenger

In 2010 duikt Lisa Hannigan weer de studio in voor haar tweede album. Passenger komt in september 2011 uit. Ze hoopt met dit album ook een grote bekendheid te creëren in de Verenigde Staten. De single 'What I'll Do' kent in 2012 succes.

Tracks van Lisa Hannigan